MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
AWARDS

Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που αναδεικνύει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα

Μια λαμπερή βραδιά γεμάτη εκπλήξεις ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στην πρώτη τελετή απονομής των βραβείων Mad About Arts by Campari, ενός νέου θεσμού χάρη στον οποίο συγκεντρώθηκαν στην ίδια σκηνή μερικοί από τους πιο ταλαντούχους, νέους, Έλληνες καλλιτέχνες!

Ευδοκία Βαζούκη | 11.06.2019

Το ταλέντο και η δημιουργικότητα στο προσκήνιο

Όλα ξεκίνησαν λίγους μήνες πριν, όταν το Mad και το Campari, πραγματοποίησαν ένα ανοικτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες και δημιουργούς που εκφράζονται μέσα διαφορετικές μορφές τέχνης, να λάβουν μέρος σ’ έναν διαγωνισμό, υποβάλλοντας τις προτάσεις και τα έργα τους στο https://madaboutarts.gr/.

Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή με επικεφαλής το χορογράφο, σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο και σπουδαίες προσωπικότητες στη σύνθεσή της, ανέδειξε, μέσα από 8 διαφορετικές κατηγορίες, τα πιο δημιουργικά ταλέντα που καινοτομούν με την έμπνευση και το έργο τους σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης.

Το Campari αγκαλιάζει την Τέχνη

Δεν είναι τυχαίο που το Campari στηρίζει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Χρόνια τώρα το ποτό με το εμβληματικό πορφυρό χρώμα, προσφέρει έμπνευση σε δημιουργούς και καλλιτέχνες, τα αποτελέσματα της οποίας μπορεί κανείς να θαυμάσει στη Galleria Campari στο Μιλάνο. Εκεί, από το 2010 φιλοξενούνται έργα διασήμων καλλιτεχνών, που δημιούργησαν αντλώντας έμπνευση από το Campari!

‘Ηταν λοιπόν φυσικό το Campari, σε συνεργασία με το Mad, να εγκαινιάσουν το Mad About Arts By Campari, έναν θεσμό που έχει στόχο ν’ αναδείξει τα πιο δημιουργικά μυαλά του τώρα, να συμβάλει ώστε ν’ ακουστεί δυνατά η «φωνή» τους, ν’ αποτελέσουν πηγή έμπνευσης έτσι ώστε να μπει ακόμα πιο δυναμικά η τέχνη στη ζωή μας.

Ο Σάκης Ρουβάς, παρουσιαστής της βραδιάς, έδωσε το δικό του στίγμα στην τελετή απονομής

Η βραδιά της απονομής

Η τελετή της απονομής των βραβείων Mad About Arts By Campari έγινε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο κτήριο 56 του Ελληνικού Κόσμου. Στο ιδιαίτερης αισθητικής pre show, το Campari υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους με ένα εντυπωσιακό Campari Tonic experiential tube και δροσιστικό Campari Tonic ενώ η Penny Baltatzi και η μπάντα της μας έβαζαν με τον καλύτερο τρόπο στο κλίμα της βραδιάς.

Η Πέννυ Μπαλτατζή και η μπάντα της

Λίγο αργότερα μεταφερθήκαμε στην κύρια αίθουσα με το αναπαυτικό setup και η τελετή ξεκίνησε με την προβολή του Entering Red 2019, μιας ταινίας μικρού μήκους με πρωταγωνιστή το Campari που μας έλυσε όλες τις απορίες για το πώς το αγαπημένο bitter συνδέεται με την Τέχνη!

Τα βραβεία και οι καλλιτέχνες

Η Κριτική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους: Κωνσταντίνο Ρήγο, Σάκη Ρουβά, Άρη Βεζενέ (chef), Ορσαλία Παρθένη (σχεδιάστρια μόδας), Βασίλη Βελισκιώτη (Spirits, Snacks & Coffee Unit Manager, για Ελλάδα και Κύπρο, Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον), Κώστα Βογιατζή (interior stylist και trend forecaster), Μαρίνα Βρανοπούλου (ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων), Λέλο Γεωργόπουλο (συνιδιοκτήτης του Clumsies), Ρεγγίνα Κουρή (Communications Director του MAD), Νίκο Υφαντή (Style Consultant και Fashion Director), Καλλιόπη Χαραλάμπους (Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας) ανέδειξε, απένειμε τα εξής βραβεία:

Mαίρη Συνατσάκη & Κώστας Βογιατζής βραβεύουν τον Διονύση Παππά στην κατηγορία “Art & Design”

Art & Design

Nικητής της κατηγορίας, ένας από τους πιο ανερχόμενους νέους εικαστικούς της γενιάς μας, ο Διονύσης Παππάς. Ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο τρόπο που προσεγγίζει την ταυτότητα και τα παιχνίδια που κάνει με την ανθρώπινη μορφή. Το 2017 ο Διονύσης Παππάς εκπροσώπησε την Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στην 8η Μπιενάλε κι έλαβε διάκριση για το έργο του.

Το βραβείο παρέδωσαν στον καλλιτέχνη ο δημιουργός του yatzer.com, Κώστας Βογιατζής και η Content Creator Μαίρη Συνατσάκη, ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης ανεβαίνοντας στη σκηνή δήλωσε πως θεωρεί τον θεσμό του Mad About Arts «Μια σημαντική ευκαιρία τα εικαστικά και οι τέχνες να βγουν προς τα έξω, στο κοινό, πέρα από τα μουσεία και τους χώρους τέχνης.».

Music

Ο Agent Greg & η Ντέμη βραβεύουν τις Someone Who Isn’t Me στην κατηγορία “Μusic”

To βραβείο απονεμήθηκε στις Someone Who Isn’t Me, την πιο unexpected μπάντα της φετινής χρονιάς! Πρόκειται για ένα γυναικείο γκρουπ της alternative μουσικής σκηνής. Αν και τις γνωρίσαμε πρόσφατα, γράφουν μαζί μουσική, στίχους και τραγουδούν από το 2015.  Σταθμός υπήρξε το βιντεοκλιπ τους «Gomenaki» σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου που βραβεύτηκε στην Αμερική στο Indie Memphis Film Festival. Ο ήχος τους ηλεκτρονικός με κλασικά στοιχεία και έγχορδα, techno beat, κιθάρες χαοτικές και new wave.

Οι Someone Who Isn’t Me ή αλλιώς Μαριλένα Ορφανού, Μαρία Χατζάκου και Τζινα Δημακοπουλου ανέβηκαν στη σκηνή του Mad About Arts για να παραλάβουν το βραβείο τους από τον μουσικό Agent Greg και την ερμηνεύτρια Ντέμη. Πολυπράγμονες και πολλά υποσχόμενες οι Someone Who Isn’t Me δήλωσαν επί σκηνής: «Τεράστια έκπληξη για εμάς το βραβείο αυτό. Το αφιερώνουμε στις γυναίκες δημιουργούς, ως γυναικεία κι εμείς μπάντα, καθώς και στην LGBTQ κοινότητα».

Ο Δημητρης Μακρυνιωτης & ο Μύρωνας Στρατής παρέδωσαν το βραβείο “Gastronomy” στην Γωγώ Δελογιάννη.

Gastronomy

Το βραβείο δόθηκε σε μια σεφ που έχει γίνει talk of the town όχι μόνο για την πολύ έντονη προσωπικότητά της αλλά και για τις έξυπνες γαστρονομικές της προτάσεις που έχει εμπνευστεί από το ελληνικό τραπέζι. Αξιοσημείωτη η προσφορά της το περσινό καλοκαίρι που μαγείρεψε πάνω από 2000 μερίδες φαγητού για τους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους στην φονική πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική. Ο λόγος για τη Γωγώ Δελογιάννη. Το πιο unexpected στοιχείο των δημιουργιών της είναι η απλότητα και η λιτή δόμηση των πιάτων της. Ο pastry chef Δημητρης Μακρυνιωτης και ο ερμηνευτής Μύρωνας Στρατής παρέδωσαν το βραβείο στην Γωγώ Δελογιάννη η οποία δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που παίρνω αυτό το βραβείο σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο».

H κορυφαία χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ελεάνα Ανδρεούδη με τον Νίκο Μουτσινά.

Performance Art

Πρότυπο εργατικότητας και ζωντανή απόδειξη πως όταν κάτι το θέλεις πολύ μπορείς να το πετύχεις, η χορεύτρια Ελεάνα Ανδρεούδη ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της από τον ηθοποιό και παρουσιάστή Νίκο Μουτσινά. Σταθμός στην καριέρα της το πρώτο της συμβόλαιο με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και οι σπουδές της στην Ακαδημία Μονάχου στην οποία σπούδασε. Σήμερα η Ελεάνα Ανδρεούδη είναι η πρώτη χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και εκπροσωπεί την Ελλάδα στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση – στην Ελλάδα τουλάχιστον – για να παραλάβω ένα βραβείο που είναι πολύ σημαντικό για εμένα, μου δίνει δύναμη, έμπνευση για να συνεχίζω», δήλωσε τη στιγμή της απονομής της.

Η Αννούσα Μελά & ο Ίαν Στρατής παρέδωσαν το βραβείο στον Θάνο Τσεκούρα.

Mixology

Μια πετυχημένη συνταγή κοκτέιλ, όπως είναι το Campari Tonic, απαιτεί ικανότητα στους συνδυασμούς αναπάντεχων γεύσεων και προσοχή στη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και το Mad About Arts by Campari αποφάσισε να δώσει βήμα σε μια προσφάτως αναγνωρισμένη τέχνη στη χώρα μας, αυτή του mixology. Mια καλή αφορμή το γεγονός ότι φέτος γιορτάζει τα εκατοστά του γενέθλια το κοκτέιλ Νegroni, τo πολυαγαπημένο κοκτέιλ πολλών.

Στη σκηνή ανέβηκαν η fashion blogger Αννούσα Μελά και ο ηθοποιός και ερμηνευτής Ίαν Στρατής για να παραδώσουν το βραβείο του Best Mixologist, στον Θάνο Τσεκούρα. Ο Θάνος Τσεκούρας είναι ο βραβευμένος head bartender του Βank Job στην Αθήνα και δημιουργός του διάσημου κοκτέιλ Τhe Μask.

Ο Μιχάλης Πάντος & η Έλενα Χριστοπούλου παρέδωσαν το βραβείο στην Ευαγγελία Κρανιώτη.

Photography & Direction

Το βραβείο δόθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ελληνίδες εικαστικούς και σκηνοθέτες, την Ευαγγελία Κρανιώτη, η οποία με τις τολμηρά ενδιαφέρουσες θεματικές που επιλέγει στα έργα της και την ιδιαίτερη σκηνοθετική της ματιά, έχει βραβευτεί σε αρκετά φεστιβάλ ταινιών και ανήκει στη νέα γενιά ελλήνων κινηματογραφιστών που κάνουν αίσθηση διεθνώς.

Το πιο unexpected στοιχείο των έργων της είναι η κινηματογράφηση της πραγματικότητας, ενώ ανάμεσα στα σχέδιά της για το μέλλον είναι νέες εκθέσεις και κινηματογραφικά project. H πρωτη της ταινία ήταν το Exotica, Erotica, Etc.. Ακολούθησε το Obscuro Barroco, ένα ντοκιμαντέρ που συμμετείχε στο Πανόραμα του Φεστιβάλ Βερολίνου και απέσπασε βραβείο της επιτροπής στα Teddy Awards της 68ης Berlinale. Το βραβείο παρέδωσαν ο fashion expert Μιχάλης Πάντος και η coach και manager μοντέλων, Έλενα Χριστοπούλου.

H Ευαγγελία Κρανιώτη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη βράβευση αλλά έστειλε το ευχαρηστήριο μήνυμά της στη διοργάνωση για το βραβείο και έυχεται να αποτελέσουν θεσμό στον χώρο της τέχνης και της δημιουργίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Mad About Arts By Campari πραγματοποίησε διαγωνισμό στο Instagram για όσους δεν είναι επαγγελματίες, ωστόσο εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από τη φωτογραφία. Κάλεσε νέους καλλιτέχνες να φωτογραφίσουν την πιο unexpected εκδοχή της πόλης για να διεκδικήσουν την υποτροφία από το ΑΚΤΟ, Art, Design & Media College. Νικητής αναδείχθηκε ο Ζήσης Σκέντο.

Ο Απόστολος Μητρόπουλος & η Τζένη Μπαλατσινού βρεβεύουν την Αναστασία Καίσαρη.

Fashion

Στην κατηγορία αυτή ξεχώρισε μια σχεδιάστρια κοσμημάτων που ανήκει στη νέα δυναμική γενιά της ελληνικής μόδας. Οι δημιουργίες της έχουν μια δική τους ξεχωριστή ταυτότητα, ενώ μπορεί να τις θαυμάσει κανείς στις σελίδες περιοδικών μόδας. Η καλλιτέχνις είναι η Αναστασία Καίσαρη.

Το βραβείο παρέδωσαν ο σχεδιαστής μόδας Απόστολος Μητρόπουλος και το πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού.«Εύχομαι το μέλλον της Ελλάδας να είναι λαμπρότερο και πιο εμπνευσμένο, όπως ακριβώς ήταν κάποτε..» τόνισε η καλλιτέχνις στη σκηνή, με το βραβείο της στα χέρια.

Το βραβείο δόθηκε στον νικητή Αλέξανδρο Ντούρα, από τον Γιάννη Στράτο & τον Κωνσταντίνο Ρήγο.

Unexpected Artist Of The Year

Εκτός λοιπόν από αυτές τις εφτά κατηγορίες βραβείων, η διοργάνωση αποφάσισε να εντάξει ακόμα ένα βραβείο, καινούριο, εκτος πλαισίου. Η επιτροπή κληθηκε, λοιπόν, να επιλέξει περα από τους νικητες των κατηγοριών που αναφέραμε παραπάνω και τον Unexpected Artist Of The Year.

Στη σκηνή για να παραδώσουν το βραβείο ανέβηκαν ο Μanaging Director της Gruppo Campari, Γιάννης Στράτος και o καλλιτεχνικός διευθυντής του Μad Αbout Αrts Βy Campari, Κωνσταντίνος Ρήγος.

«To βραβείο αποτελεί το έναυσμα για τον καλλιτέχνη να σταθεί στα ποδια του και να συνεχίσει να δημιουργεί. Αν πετύχει αυτός ο θεσμός πιστεύω θα έχουμε ένα νέο στηριγμα για νέους δημιουργούς σε αυτή τη χώρα», δήλωσε στη σκηνή ο Κωνσταντίνος Ρήγος λίγο πριν καλέσει τον νικητή για την κατηγορία Unexpected Artist Of The Year.

Ο Αλέξανδρος Ντούρας είναι ο νικητής της κατηγορίας. Ασχολείται με το γλυπτικό φως και την κεραμική, την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το φως και τη δυνατότητα κατασκευής ατμόσφαιρας. Κέντρο της δουλειάς του ο άνθρωπος και η βελτίωση της διάθεσης του. Αισθητικά έλκεται από παράξενες συναντήσεις υλικών, ενώ το πιο unexpected στοιχείο στο έργο του είναι ότι βαδίζει αντίθετα στο κυρίαρχο ρεύμα του μινιμαλισμού και μοντερνισμού.

MEΛΙSSES

Το unexpected party και οι εκπλήξεις…

Από τη βραδιά δεν έλειψαν βέβαια, acts-έκπληξη, καθώς και live μουσικές εμφανίσεις. Μετά την ολοκλήρωση της απονομής τα φώτα χαμήλωσαν και η λαμπερή βραδιά απογειώθηκε από το κορυφαίο ελληνικό pop μουσικό συγκρότημα MEΛΙSSES και την Τάμτα!

Τάμτα

Αυτά ήταν τα βραβεία Mad About Arts By Campari. Μια βραδιά που βραβεύτηκε το ξεχωριστό ταλέντο και η δημιουργικότητα. Το βραβείο που δόθηκε στο καλλιτέχνες ήταν ειδικά σχεδιασμένο από την σχεδιάστρια κοσμημάτων, Ουρανία Βουράκη.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πραγματικός καλλιτέχνης δεν είναι μονάχα αυτός που ορίζει τις συνθήκες, αλλά αυτός που έχει και την έμπνευση να βρει έναν νέο τρόπο να ελιχθεί μέσα από αυτές. Αυτός που χρησιμοποιεί τις αφορμές ως πρώτη ύλη για ένα καινούριο έργο. Ο καλλιτέχνης που συνδυάζει μοναδικά το πηγαίο ταλέντο με μια διαφορετική ματιά και οπτική στην δημιουργία του. Όπως ακριβώς και το Campari που είναι ένα προϊόν που συνδυάζει μοναδικά τα  συστατικά του για να δημιουργήσει αυτή την εξαιρετική γεύση…

Lets unlock the unexpected, λοιπόν και ευελπιστούμε να ανανεώσουμε το ραντεβού του χρόνου!

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b