MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

6 Tips για να προστατέψετε το σάκο του γυμναστηρίου από την κακοσμία

Η expert Kelly Reynolds δίνει πρακτικές συμβουλές για τις φορές που το πλύσιμο δεν αρκεί.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Όλοι έχουμε εκείνο το αγαπημένο σετ ρούχων που επιλέγουμε για το γυμναστήριο. Ένα τοπ και ένα κολάν ή μία φόρμα που ελπίζουμε να είναι πάντα καθαρά για να τα επιλέξουμε πρώτα. Και επειδή ακριβώς τα επιλέγουμε πιο πολύ από άλλα ρούχα, φυσικό και επόμενο είναι να είναι λίγο πιο φθαρμένα και ξεθωριασμένα. Ίσως και να έχουν και μία πιο άσχημη μυρωδιά.

Φυσικά δεν είναι κακό να ιδρώνεις λίγο παραπάνω. Αλλά επειδή είμαστε σίγουροι ότι άμα μπορούσες να το αποφύγεις θα το έκανες, η expert Kelly Reynolds δίνει κάποιες συμβουλές για τις φορές που το πλύσιμο δεν αρκεί.

1. Κρέμασε τα ρούχα σου αμέσως μόλις γυρίσεις από την προπόνηση

Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αφήσεις τα ρούχα του γυμναστηρίου μέσα στο σάκο που παίρνεις μαζί σου. Ωστόσο το να τα κρεμάσεις είναι ο πιο απλός τρόπος για να εμποδίσεις τα βακτήρια να εισχωρήσουν στα ρούχα σου. Άμα δεν έχεις τη δυνατότητα να τα κρεμάσεις έξω (που είναι το ιδανικό), επένδυσε σε ένα τρόλεϋ με κρεμάστρες.

2. Πάρε ένα φυσικό αποσμητικό

Τα φυσικά αποσμητικά είναι σε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Όπως λέει και η Reynolds: “Αν θες τα ρούχα σου να σταματήσουν να μυρίζουν άσχημα, το να μειώσεις τη δική σου κακοσμία είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”.

3. Επένδυσε σε ένα στεγνωτήριο παπουτσιών

Τα παπούτσια αποτελούν το ιδανικότερο, υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια. Και είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχουμε εκείνο το ζευγάρι που μυρίζει πιο πολύ από όλα τα άλλα. Γι’ αυτό ένα στεγνωτήριο παπουτσιών είναι η καλύτερη λύση. Μειώνοντας την υγρασία στα παπούτσια σου, μπορείς να βοηθήσεις να μειωθεί και η έκθεση τους σε οργανισμούς που προκαλούν κακοσμία.

Διάβασε περισσότερα στο Savoirville.gr

Περισσότερα από Fitness
VIMA_WEB3b