MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Η Μάγκυ Ταμπακάκη φτιάχνει μια Cream Τart για… ερωτευμένους

Για αυτό τον Άγιο Βαλεντίνο σας δίνω μια συνταγή το αποτέλεσμα της οποίας –ακόμα και εάν γιορτάσετε μόνοι σας- θα καλύψει το κενό οποιουδήποτε παρτενέρ!

Cream Tart
Monopoli Team

Συνταγή για 7 τάρτες

Υλικά για τη βάση
  • 300 γρ αλεύρι
  • 70γρ κακάο
  • 200γρ βούτυρο κρύο
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό

Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε το κρύο βούτυρο μαζί με το αλεύρι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και μετά το αυγό.
  3. Μετά το αυγό χτυπάμε ελάχιστα με το μίξερ, ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε διαφάνεια και στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
  5. Μετά το μισάωρο, ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού και μ’ ένα τσέρκι ή μπολ κόβουμε σε δίσκους με διαμετρο 10 εκ (αν θέλουμε κάνουμε μια τάρτα μεγάλη.
  6. Με άλλο τσέρκι ή μπολ (μικρότερο) κόβουμε στο κέντρο ώστε να δημιουργηθεί κενό στο μεγάλο μας δίσκο. Τρυπάμε τον κάθε δίσκο με ένα πιρούνι (για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο) και ψήνουμε στους 180 για 15λεπτα.

Υλικά για την κρέμα
  • 200μλ κρέμα γάλακτος
  • 200γρ σοκολάτα υγείας
  • 500γρ τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή μικροκύματα) τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε να κρυώσει κ αφού κρυώσει βάζουμε ψυγείο.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ αυτό το μείγμα σοκολάτας μαζί με το τυρί. Δεν χτυπάμε πάρα πολύ για να μην κόψει το τυρί. Με αυτή την κρέμα στολίζουμε την τάρτα μας κάτω και πάνω.
  3. Εγώ στον πρώτο “όροφο”, πριν βάλω την κρέμα έβαλα λίγη μαρμελάδα φράουλα. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε ή και τίποτα.
  4. Στολίζετε όπως επιθυμείτε και με ότι έχετε, σοκολάτα μια, τριμμένους ξηρούς καρπούς, μπισκότα που θα φτιάξετε με τη ζύμη που περισσέψει κλπ.

Ακολουθήστε τη Μάγκυ Ταμπακάκη στο instagram 

* H Μάγκυ Ταμπακάκη θα δημιουργεί live σοκολατένιες λιχουδιές στο Chocolate Fest την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (13-15.30) στην Τεχνόπολη.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b