Η Αντριάνα στο Από Κοινού θέατρο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΟ θεατρικός μονόλογος «Αντριάνα» , ένας από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζεται από 7 Ιανουαρίου στο Από Κοινού Θέατρο.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΟ θεατρικός μονόλογος «Αντριάνα» ένας από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια, κατά γενική ομολογία, παρουσιάζεται για 8 Δευτέρες στο Από Κοινού Θέατρο. Το κείμενο έγραψε και σκηνοθέτησε ο ιδρυτής της Στοάς Θανάσης Παπαγεωργίου και αποτέλεσε ένα προσωπικό ερμηνευτικό επίτευγμα για την Εύα Καμινάρη, όταν παίχτηκε στο θέατρο του Ζωγράφου
Η «Αντριάνα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 σαν ένα τμήμα της τριλογίας «Με όλο μου το είναι» που παρουσίασε η Στοά στην περίοδο 2012-13 και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές τόσο ως έργο όσο και ως ερμηνεία. Ο μονόλογος αποτελείται από 15 τηλεφωνήματα που κάνει μία γυναίκα σε διάφορα πρόσωπα με αφορμή μια ερωτική απιστία της αδελφής της. Προσπαθώντας, ως η λογική και ώριμη γυναίκα της οικογένειας, να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων του αντρόγυνου, ξεδιπλώνεται το δράμα που κρύβει η ίδια έχοντας υποστεί μια βάρβαρη προδοσία από τον άνθρωπο που λάτρεψε στη ζωή της, αυτή την αδελφή. Μια γυναίκα, μόνη στη σκηνή, παρέα μόνο με τις εφιαλτικές αναμνήσεις της, με το ένα χέρι σιδερώνει τραπεζομάντηλα εστιατορίων και με το άλλο κρατάει το ακουστικό του τηλεφώνου, προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην κόλαση της μνήμης της και στην ενοχική εξάρτηση της. Μια πασίγνωστη κατάσταση για πολλές γυναίκες που τους φορτώθηκε στην πλάτη η ευθύνη του λογικού και υπομονετικού ανθρώπου, από τον οποίο η κλασική ελληνική οικογένεια περιμένει την επίλυση των προβλημάτων της, που αδυνατεί να λύσει η ίδια.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Platon: Ο φωτογράφος των ισχυρών του κόσμου επιστρέφει στις ελληνικές του ρίζες με μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
- Πού βγαίνουμε στη φθινοπωρινή Κηφισιά από το πρωί μέχρι το βράδυ
- «Οι ταξιτζήδες είναι η λυρική φωνή της πόλης»: Η Ειρήνη Βουρλούμη μιλά για το ντοκιμαντέρ “Αλλού ο Δρόμος”
- The Gilded Age: Η υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης επιστρέφει με νέα σεζόν και περισσότερες ίντριγκες
- Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα