MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Crash Park: Η ζωή ενός νησιού, του Philippe Quesne στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός Philippe Quesne, επιστρέφει στην Ελλάδα και παρουσιάζει την παράσταση «Crash Park: Η ζωή ενός νησιού» στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Τροπικά θεατρικά Χριστούγεννα στη Στέγη. Ένα αεροπλάνο. Μια καταιγίδα. Μια μυστηριώδης νήσος. Δύο χρόνια μετά τη «Μελαγχολία των δράκων» του, με την οποία μεταμόρφωσε τη Στέγη σε αλπικό τοπίο, ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός επιστρέφει με ένα εξίσου αλλόκοτο, χιουμοριστικό θέαμα, για να μας μεταφέρει σε πιο τροπικά κλίματα. Ή, αλλιώς, ένα σουρεαλιστικό μιούζικαλ για την επιβίωση και την ουτοπία.

 

Από 28 έως 30 μια μυστηριώδης νήσος αναδύεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Γύρω μας, ο ωκεανός. Τα πάντα εδώ είναι πιθανά. Μπορεί να συντριβούν αεροπλάνα, να αναδυθούν γοργόνες και τέρατα, να συγκροτηθούν καινούριες πολιτείες, να γεννηθούν νέοι μύθοι και θρύλοι. Δύο χρόνια μετά τη «Μελαγχολία των δράκων», με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, ο Φιλίπ Κεν επιστρέφει στη Στέγη με την πιο πρόσφατη παραγωγή του, το Crash Park: η ζωή ενός νησιού, όπου μπλέκει την ομηρική «Οδύσσεια» με το τηλεοπτικό “Lost”, τον Ιούλιο Βερν με το μιούζικαλ και την εξορία με την ουτοπία.

Μανιώδης συλλέκτης εντόμων από τα παιδικά του χρόνια και με παρελθόν στις εικαστικές τέχνες και τη σκηνογραφία, ο Φιλίπ Κεν δημιουργεί πάντα θαυμαστά θεατρικά οικοσυστήματα. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Για τη σύλληψη μιας παράστασής μου, συχνά σκέφτομαι τοπία ή οποιονδήποτε μικρόκοσμο όπου μπορώ να εμβαπτίσω τους ηθοποιούς μου, ένα μέρος στο οποίο εκείνοι πρέπει, πάση θυσία, να καταστήσουν δυνατή τη ζωή». Με αυτήν τη λογική, στο Crash Park («Πάρκο συντριβής»), όλα συμβαίνουν από επτά ερμηνευτές, γύρω από την κομμένη ουρά ενός φλεγόμενου αεροπλάνου, καρφωμένου σε ένα ερημονήσι.

Μια διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Ηθοποιοί, εικαστικοί, μουσικοί και ένας σκύλος: αυτή ήταν η βασική σύνθεση του Vivarium Studio, της θεατρικής ομάδας που δημιούργησε ο εικαστικός και σκηνογράφος Φιλίπ Κεν το 2003, με ιδρυτικό στόχο την έκθεση του ανθρώπινου είδους σε συνθήκες μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Το θαυμαστό και το μικροσκοπικό, η καθημερινότητα και η ακρότητα, το ψέμα του Θεάτρου και η αλήθεια της Φύσης• αυτό είναι το σταθερό οικοσύστημα μέσα στο οποίο ο Φιλίπ Κεν στήνει τα θεάματά του. Έχοντας πάντα για φόντο μια ιδιαίτερη θεματική και σκηνογραφία, οι παραστάσεις του αναπτύσσονται σε συνεργασία με τους ερμηνευτές, κατά τη διάρκεια των προβών.

Η πρώτη παράσταση που σκηνοθέτησε, με τίτλο La Démangeaison des ailes («Η φαγούρα των φτερών», 2003), ήταν μια σειρά από δράσεις/ασκήσεις απογείωσης και πρόσκρουσης.

Ακολουθώντας τις αρχές του παιχνιδιού Ντόμινο, η τελευταία σκηνή της εκάστοτε παραγωγής του «γεννά» για τον Φιλίπ Κεν την πρώτη σκηνή της επόμενης. Με αυτή τη λογική, το Crash Park προέκυψε ως συνέχεια του “Welcome to Caveland!” (2016), ενός έργου με θέμα τη ζωή επτά τυφλοπόντικων στα έγκατα της γης.

Στη Μελαγχολία των Δράκων, το έργο με το οποίο η Στέγη σύστησε τον Φιλίπ Κεν στο ελληνικό κοινό, το 2016, η δράση διαδραματιζόταν σε ένα χιονισμένο τοπίο, με φόντο το ξεχαρβαλωμένο όχημα μιας μπάντας μεσήλικων hard-rockers.

 

Λίγα λόγια για τον Philippe Quesne

Ο Φιλίπ Κεν (γενν. 1970) είχε τη συνήθεια ως παιδί να συλλέγει και να παρατηρεί έντομα. Δεν έγινε όμως ποτέ εντομολόγος. Αντ’ αυτού, αξιοποίησε τις σπουδές του στις εικαστικές τέχνες, αρχικά ως σκηνογράφος στο θέατρο και την όπερα, αλλά και σε εκθέσεις, και έπειτα στη σκηνοθετική και σκηνογραφική του δουλειά με την ομάδα του, το Vivarium Studio (που σημαίνει «ενυδρείο» ή/και «γυάλινο θηριοτροφείο»).

Από το 2014, είναι καλλιτεχνικός συν-διευθυντής του θεάτρου Nanterre-Amandiers, Centre dramatique national.

Εκτός από παραστάσεις που προορίζονται για θεατρικές σκηνές, ο Κεν δημιουργεί επίσης site-specific περφόρμανς και εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο ή σε φυσικά τοπία. Για παράδειγμα, το Des Expériences παίχτηκε σε δάση και λίμνες, αλλά και σε χωματερές και γκαλερί!

Ο Φιλίπ Κεν έχει περιοδεύσει διεθνώς, από την Αβινιόν, τη Βιέννη, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες μέχρι τη Νέα Υόρκη, το Σηάτλ, τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Χονγκ Κονγκ, αποσπώντας διακρίσεις, όπως το Obie Award το 2008, με τις παραστάσεις La Démangeaison des ailes (2003), Des experiences (2004), D’après nature (2006), L’Effet de Serge (2007), La Mélancolie des Dragons (2008), Big Bang (2010), Swamp Club (2013), Next Day (2014), Caspar Western Friedrich (2016) και Welcome to Caveland! (2016).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Λουΐζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Philippe Quesne

Σκηνικά: Philippe Quesne
Κοστούμια: Corine Petitpierre
Φωτισμοί: Thomas Laigle, Michaël Nodin

Παίζουν: Isabelle Angotti, Jean-Charles Dumay, Léo Gobin, Yulka Hokama Sébastien Jacobs, Thomas Suire, Gaëtan Vourc'h

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 7€, 15€, 18€, 24€ Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12€, 14€, 19€ Παρέα 10+ άτομα: 11€, 13€, 17€ Κάτοικος Γειτονιάς:7 € Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€ Συνοδός ΑμεΑ: 7€, 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: 28 έως 30 Δεκεμβρίου 2018
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30
Πληροφορίες Χώρου: Προπώληση: Γραμμή εισιτηρίων, τηλ.: 210 9005800 | Φίλοι της Στέγης, τηλ.: 2130178200 | Εκδοτήριο: Συγγρού 107 | Καταστήματα Public| Κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (αγορά εισιτηρίων μόνο με μετρητά)
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ρίταμαργαρίταρίταμαργαρίταρίταμαργαρί…: Η νέα παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη στο θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πόρνη από Πάνω: Ο μονόλογος με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Τζόνι Μπλε, του Γιωργή Τσουρή για 2η σεζόν στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
ΘΕΑΤΡΟ
Βρικόλακες, του Χένρικ Ίψεν για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βυσσινόκηπος: Η Κάτια Δανδουλάκη πρωταγωνιστεί στο κύκνειο άσμα του Τσέχωφ τη νέα σεζόν
ΘΕΑΤΡΟ
Μιλήστε Ελεύθερα: Μια καυστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
McNeal: Το θεατρικό φαινόμενο έρχεται στον Νέο Ακάδημο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη
ΘΕΑΤΡΟ
Μάρτυρας Κατηγορίας, της Άγκαθα Κρίστι για 4η σεζόν στο Θέατρο Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου, του Θανάση Τριαρίδη για 4η χρονιά στο Θέατρο Olvio