MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου 2018: Winter Edition

Από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο νησί της Πάτμου, στο ειδικά διαμορφωμένο Πάτμιον Πολιτιστικό Κέντρο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν ταινίες, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκουςστην πρώτη χειμερινή έκδοση του AegeanFF, ώστε οι κάτοικοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν τον Ιούλιο λόγω των υποχρεώσεων της τουριστικής περιόδου, να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα καινα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Στα πλαίσια του σκοπού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, βρισκόταν πάντα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μόνιμων κατοίκων των νησιών σχετικά με το περιβάλλον, την τεχνολογία, την καινοτομία καιτον πολιτισμό, βασικοί τομείς για μια εποικοδομητική και βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ενίσχυση της νέας γενιάς του Αιγαίου με ιδέες και λύσεις για το μέλλον. Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται η Χειμερινή Έκδοση του Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του καλοκαιριού, τις καλύτερες ταινίες από τα τέσσερα προγράμματα μικρού μήκους του Αιγαίου και ένα νέο ειδικό αφιέρωμα μεεπιλεγμένα ντοκιμαντέρ, ομιλίες και παράλληλες δράσεις για του μαθητές.

Το ειδικό αφιέρωμα με τίτλο ECHOES – VOICESOFTOMORROW, εστιάζει στην έρευνα και την καινοτομία καιπεριλαμβάνει την προβολή 6 ντοκιμαντέρ, με θεματικές όπως η ηλιακή ενέργεια, το διαδίκτυο, ηεφευρετικότητα των μαθητών και η προσπάθειά τους να αλλάξουν τον κόσμο, η εξερεύνηση τουδιαστήματος και η δημιουργία νέων ιδεών.

Επιπλέον στα πλαίσια του ECHOES – VOICESOFTOMORROW θα διοργανωθεί ένα πάνελ με θέμα την καινοτομία και τις νέες ιδέες, το πως αυτές μπορούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, και να προστατεύσουν το περιβάλλον. Στο πάνελ θαλάβουν μέρος καλεσμένοι επιστήμονες, τοπικοί φορείς, διεθνείς ερευνητές και σκηνοθέτες μέσωτηλεδιάσκεψης. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει το κοινό της Πάτμου να θέσει ερωτήματα και να συζητήσειμε τους δημιουργούς μερικά από τα ποιο σημαντικά θέματα του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας wwww.aegeanff.com ή επικοινωνήστε στο [email protected]

Tαινίες μυθοπλασίας: AMERICAN ANIMALS, Σκ. Bart Layton – ΗΠΑ – 2018, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, Σκ: Παντελής Βούλγαρης – Ελλάδα – 2017, ΑΜΑΤEURS, Σκ. GabrielaPichler – Σουηδία – 2018

Catalogue 2018 Winter 5 16x18 07

Ειδικό αφιέρωμα ντοκιμαντέρ Α: ENTREPRENEUR – Σκ. VirpiSuutari – Finland – 2018- Πρεμιέρα, POINTOFNORETURN – Σκ. NoelDockstader, QuinnKanaly – ΗΠΑ – 2017, INVENTINGTOMORROW– Σκ. Laura Nix – Ινδία, Μεξικό, Ινδονησία, ΗΠΑ – 2018 – Πρεμιέρα, SERENGETI RULES – Σκ. Nicolas Brown – ΗΠΑ – 2018 – Πρεμιέρα, CLEANERS – Σκ. Ηans Block, Moritz Riesewieck – Γερμανία, Βραζιλία, Ολλανδία, Ιταλία, ΗΠΑ – 2018, FARTHEST – Σκ. Emer Reynolds – Ιρλανδία – 2017

Catalogue 2018 Winter 5 16x18 08

Ντοκιμαντέρ Β: TA ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Σκ. Ευαγγελάκου Κατερίνα – Ελλάδα- 2018, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Eλλάδα – 2018, ΝΑΥΣ – Σκ. Βικτώρια Βελλοπούλου – Ελλάδα – 2018

Μικρού Μήκους: SUNDANCECHANNELSHORTS – Οι τέσσερις βραβευμένες ταινίες του SundanceChannel, διαγωνισμού μικρού μήκους 2018, AEGEANSHORTS– Μια επιλογή απο τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες του ΑegeanFF 2018

Παράλληλες δράσεις:

2ο πρόγραμμα «Echoes – Φωνές του Αύριο» αφιερωμένο στην προστασία του Αιγαίου πελάγους και την επιμόρφωση της νέας γενιάς με ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αξιοποιήση αλλά και το αντίκτυπο των νέων τεχνολογιών. Περιλαμβάνει δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ ανοιχτές προς το κοινό, ομιλίες αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων που λάβουν χώρα καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου, φιλοξενεί τηνιδιαίτερη ενότητα με θέμα «ECHOES – VOICESOFTOMORROW». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιοτου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και τηναπασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν: στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ειδικά αφιερωμένης COSMOTETV Day, θα παρουσιαστούν 3 νέα ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTETV καθώς και δυο ταινίες συμπαραγωγές COSMOTETV. H COSMOTE TV στηρίζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου για 5η συνεχή χρονιά ως μεγάλος χορηγός, ενώ η χειμερινή διοργάνωση διεξάγεται επιπλέον με τη συμπαραγωγή του δήμου Πάτμου, υπό την αιγίδα της UNESCO, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη μεταξύ άλλων, των τοπικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων.

YYYYYYYYY_YYYYYYYYY_YYYYYYYY_1.pdf

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b