MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2019!

Η ειδική χρωμάτων Pantone, έχει επιλέξει μια κοραλί σκιά που ονομάζεται Living Coral, ή Pantone 16-1546, ως χρώμα του έτους για το 2019.

Monopoli Team

Η Pantone ανακοινώνει ένα χρώμα τη χρονιά κάθε Δεκέμβριο, από το 1999, με βάση την έρευνα για την πρόβλεψη τάσεων από το Ινστιτούτο Pantone Color. Το χρώμα επιλέγεται με βάση το «τι συμβαίνει στον παγκόσμιο πολιτισμό μας σε μια στιγμή στην πάροδο του χρόνου».

Πέρυσι επιλέχθηκε μια ζωντανή μωβ σκιά και το 2017 μια ζωντανή σκιά πράσινου που ονομάζεται Greenery. Το 2016, η Pantone πήρε δύο μαλακά χρώματα – ένα baby blue και ένα dusty pink. Τα χρώματα είναι συχνά τολμηρά. Άλλα πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Purple Pink Radiant Orchid που ανακοινώθηκε για το 2014 και το λαμπερό πορτοκαλί Tango Tango το 2012.

Το χρώμα Living Coral περιγράφεται από την Pantone ως “ζωηρόχρωμο και ζωντανό κοραλλένιο χρώμα με ένα χρυσό χαμηλό τόνο που ενεργοποιείται και ζωντανεύει σταδιακά. Μετά από το χρώμα του Ultra Violet για το 2018, που ονομάστηκε από την εταιρεία ως μια «δραματικά προκλητική και προσεγμένη μωβ σκιά», η ζωντανή σκιά του χρυσού πορτοκαλί φέτος έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει την “έμφυτη ανάγκη για αισιοδοξία και χαρούμενες αναζητήσεις” ως απάντηση στα social media και στην ψηφιακή τεχνολογία.

«Σε αντίθεση με την επίθεση της ψηφιακής τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης όλο και περισσότερο, που ενσωματώνονται στην καθημερινή μας ζωή, επιδιώκουμε αυθεντικές και εμβαθυντικές εμπειρίες που επιτρέπουν τη σύνδεση και την οικειότητα», εξηγεί η εταιρία Pantone.

Το συγκεκριμένο χρώμα είναι επίσης μια υπενθύμιση για τη θρεπτική επίδραση των κοραλλιών στη θαλάσσια ζωή, καθώς και για την καταστροφική επίδραση της σημερινής κοινωνίας στο περιβάλλον.

pantone colour of year 2019 living coral design dezeen 2364 col 0 1704x1704

 Σύμφωνα με το εμπορικό σήμα, το Living Coral εντοπίζεται ήδη σε πασαρέλες, σε παρουσιάσεις μόδας, καθώς και σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Το χρώμα είναι ένας εξισορροπητικός φακός μέσω του οποίου βιώνουμε τις φυσικές και ψηφιακές μας πραγματικότητες και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Living Coral», δήλωσε ο Leatrice Eiseman, διοικητικό στέλεχος του Ινστιτούτου Pantone Color. «Με τους καταναλωτές που επιθυμούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και την κοινωνική τους σύνδεση, οι ανθρωπιστικές και ενθαρρυντικές ιδιότητες που εμφανίζονται από το ευχάριστο Pantone Living Coral χτύπησαν μια ανταποκρίσιμη χορδή», συνέχισε.

pantone colour of year 2019 living coral design dezeen 2364 col 2 1704x1704

Με πληροφορίες από το www.dezeen.com.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b