MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Jackie

Το έργο της νομπελίστας συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ, «Jackie», ανεβαίνει από τις 22 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις στην σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου. Πρόκειται για την αποδόμηση ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της δυτικής κοινωνίας, αυτού της Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Το κείμενο συνδυάζει βιογραφικά στοιχεία, την ιστορία της οικογένειας Κένεντι […]

Jackie - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το έργο της νομπελίστας συγγραφέως Ελφρίντε Γέλινεκ, «Jackie», ανεβαίνει από τις 22 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις στην σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Αντζελας Μπρούσκου.
Πρόκειται για την αποδόμηση ενός από τους μεγαλύτερους μύθους της δυτικής κοινωνίας, αυτού της Τζάκι Κένεντι Ωνάση. Το κείμενο συνδυάζει βιογραφικά στοιχεία, την ιστορία της οικογένειας Κένεντι μέσα από οπτικοακουστική αναδρομή και τη θεωρία του ενδύματος του Ρολάν Μπαρτ, όπως παρουσιάζεται στη μελέτη του για τη μόδα. Το θεατρικό πρόσωπο Jackie παρουσιάζεται μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές: πραγματιστικά (η μεγαλοαστή Jacqueline Bouvier), συμβολικά (σαν φωτογραφικό είδωλο και απόλυτο σύμβολο μόδας) και ως δημόσιο πρόσωπο (όπως κατασκευάστηκε από τον διεθνή τύπο). Μ΄ αυτόν τον τρόπο, η Jackie γίνεται ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πρόσωπο, εγκαταλείποντας τον έναν ρόλο μετά τον άλλο, καταδικασμένη να μη βρει ποτέ την πραγματική της ταυτότητα.
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, Σκηνοθεσία-Βίντεο- Σκηνικά- Κοστούμια: Αντζελα Μπρούσκου, Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ελφρίντε Γέλινεκ
Σκηνοθεσία: Αντζελα Μπρούσκου


Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b