MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ρόζα Λούξενμπουργκ- Γράμματα από τη φυλακή

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου στο Αγγέλων Βήμα, ακολουθεί από φυλακή σε φυλακή τη γυναίκα, τη ζωή, τις ιδέες και το έργο της Ρόζας Λούξενμπουργκ κατά τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της, από το 1917 έως το 1919. Η Ρόζα Λούξενμπουργκ, μία από τις πλέον ανεξάρτητες μορφές του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος, […]

Ρόζα Λούξενμπουργκ- Γράμματα από τη φυλακή - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου στο Αγγέλων Βήμα, ακολουθεί από φυλακή σε φυλακή τη γυναίκα, τη ζωή, τις ιδέες και το έργο της Ρόζας Λούξενμπουργκ κατά τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής της, από το 1917 έως το 1919.
Η Ρόζα Λούξενμπουργκ, μία από τις πλέον ανεξάρτητες μορφές του παγκόσμιου σοσιαλιστικού κινήματος, μάς αποκαλύπτεται μέσα από τα γράμματά της κυρίως προς τη νεαρή φίλη της Σόνια, σύζυγο του στενού συνεργάτη της Καρλ Λίμπκνεχτ, που ήταν τον ίδιο καιρό κρατούμενος και που δολοφονήθηκε μαζί της. Αλλά και μέσα από τα γράμματά της προς συνεργάτες της στη Γερμανία και τη Ρωσία.
Γράμματα – Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου, Σύνθεση κειμένων: Μαρία Κατσανδρή, Σκηνοθεσία – Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου, Μουσική για την παράσταση: Θάνος Μικρούτσικος. Στη σκηνή, ένας βιολιστής συνοδεύει τη Ρόζα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Σεσίλ Μικρούτσικου


Παίζουν: Μαρία Κατσανδρή

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b