MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μορφές από το έργο του Βιζυηνού

Ο ‘μυθικός’ μονόλογος της ’ννας Κοκκίνου – υπόδειγμα δραματοποιημένης αφήγησης – βασισμένη σε κείμενα του Γεωργίου Βιζυηνού, παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη και για λίγες μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη. Το έργο ‘Μορφές από το έργο του Βιζυηνού’, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παιγμένο από την ’ννα Κοκκίνου πρωτοανέβηκε τον Μάιο του 1993 και συνεχίστηκε για […]

Μορφές από το έργο του Βιζυηνού - Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο ‘μυθικός’ μονόλογος της ’ννας Κοκκίνου – υπόδειγμα δραματοποιημένης αφήγησης – βασισμένη σε κείμενα του Γεωργίου Βιζυηνού, παρουσιάζεται στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη και για λίγες μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη.
Το έργο ‘Μορφές από το έργο του Βιζυηνού’, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παιγμένο από την ’ννα Κοκκίνου πρωτοανέβηκε τον Μάιο του 1993 και συνεχίστηκε για τρεις συνεχείς θεατρικές περιόδους, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία. Ταξίδεψε επίσης σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο, στη Γερμανία και το Λονδίνο. Συμπλήρωσε πάνω από 650 παραστάσεις και εξακολουθεί κατά διαστήματα να παίζεται, προσελκύοντας πάντα πολυπληθές κοινό.
«Η ’ννα Κοκκίνου επί δύο ώρες ολομόναχη στη σκηνή μεταφέρει και ζωντανεύει κείμενα του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη και μετατρέπει την γλώσσα του κειμένου σε θεατρικό λόγο. Με μοναδικό αντικείμενο ένα τραπέζι, γίνεται η εξαιρετική αφηγήτρια των έργων του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», «Το αμάρτημα της μητρός μου», «Μοσκώβ Σελίμ», «Μεταξύ Πειραιώς και Νεαπολέως», «Αι συνέπειαι της παλαιάς ιστορίας», «Πρωτομαγιά». Η ’ννα Κοκκίνου με τα πολλά της πρόσωπα, τις πολλές φωνές, τις διαφορετικές ηλικίες και φύλα, μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι εικόνων που συναρπάζει».
Η ’ννα Κοκκίνου παίζει και υπογράφει το κείμενο, η σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με τη Μίρκα Γεμεντζάκη, τη μουσική έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Φίλιππος Κουτσάφτης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης


Παίζουν: ’ννα Κοκκίνου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b