MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Επτά Μικρογραφίες

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στις 21 και 23 Φεβρουαρίου, επτά σύγχρονες μουσικές στιγμές, αφιερωμένες σε θεατές που αναζητούν κάτι διαφορετικό, πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο. Οι τρεις δεκάλεπτες «όπερες του λεπτού» του Νταριύς Μιγιώ («Η εγκατάλειψη της Αριάδνης», «Η απελευθέρωση του Θησέα», «Η αρπαγή της Ευρώπης») αποτελούν ενότητα εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Δεκάλεπτο […]

Επτά Μικρογραφίες - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στις 21 και 23 Φεβρουαρίου, επτά σύγχρονες μουσικές στιγμές, αφιερωμένες σε θεατές που αναζητούν κάτι διαφορετικό, πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο.
Οι τρεις δεκάλεπτες «όπερες του λεπτού» του Νταριύς Μιγιώ («Η εγκατάλειψη της Αριάδνης», «Η απελευθέρωση του Θησέα», «Η αρπαγή της Ευρώπης») αποτελούν ενότητα εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία. Δεκάλεπτο είναι, επίσης, το έργο «Μία παρτίδα μπριτζ» του Σάμιουελ Μπάρμπερ, ενώ η «Μάντισσα» του Ανρί Σωγκέ ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τη χειρομαντεία, την αστρολογία και τη χαρτομαντεία. Το έργο του Πάουλ Χίντεμιτ «Μπρος και πίσω» είναι μια σάτιρα στη σοβαρή όπερα και γράφτηκε στο πλαίσιο φεστιβάλ σύντομων έργων που παρουσιάστηκαν στο Μπάντεν Μπάντεν το 1927. Τη βραδιά συμπληρώνει το έργο του ελληνικής καταγωγής συνθέτη Μάρκου Σοφιανόπουλου «Ο θρύλος του παλαιού ναυτικού», το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο έργο του Σάμιουελ Τέυλορ Κόουλριτζ.

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου. Σκηνοθεσία: Ίων Κεσούλης («Η αρπαγή της Ευρώπης», «Η απελευθέρωση του Θησέα», «Η εγκατάλειψη της Αριάδνης»), Κατερίνα Πετσατώδη («Μια παρτίδα μπριτζ», «Μπρος και πίσω», «Ο θρύλος του παλαιού ναυτικού»), Αγγέλα Σαρόγλου («Η Μάντισσα»). Συμμετέχει η Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία:


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b