MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Ριγολέττος

Από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2010, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον «Ριγολέττο», μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι. Το ποιητικό κείμενο, εμπνευσμένο από το θεατρικό «Ο βασιλιάς διασκεδάζει» του Βίκτωρα Ουγκώ, είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα. Η σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου τοποθετεί τη δράση στην Ιταλία του 1938, με την […]

Ριγολέττος - Monopoli.gr
Monopoli Team

Από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου 2010, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τον «Ριγολέττο», μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του Βέρντι.
Το ποιητικό κείμενο, εμπνευσμένο από το θεατρικό «Ο βασιλιάς διασκεδάζει» του Βίκτωρα Ουγκώ, είναι γεμάτο έντονα συναισθήματα. Η σκηνοθεσία του Νίκου Σ. Πετρόπουλου τοποθετεί τη δράση στην Ιταλία του 1938, με την αισθητική ενός φιλμ νουάρ. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του.
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης, Σκηνικά- Κοστούμια: Νίκος Σ. Πετρόπουλος, Κινησιολογία- Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας, Φωτισμοί: Τζουζέππε ντι Ιόριο, Διεύθυνση χορωδίας: Νίκος Βασιλείου. Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζουζέππε Βέρντι
Σκηνοθεσία: Νίκος Σ. Πετρόπουλος


Παίζουν: Ζαν-Φρανσουά Μποράς, Ντένιζ Λεόνε, Φιλίπ Ταλμπό, Αντώνης Κορωναίος, Δημήτρης Πλατανιάς, Αλεξάντρου Αγκάκε, Κάρλος Αλμαγκουέρ, Μαρία Μητσοπούλου, Έλενα Κελεσίδη, Βασιλική Καραγιάννη, Ζηνοβία-Μαρία Ζαφειριάδου, Δημήτρης Καβράκος, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Πέτρος Μαγουλάς, Βικτώρια Ντίνα-Μαϊφάτοβα, Ειρήνη Καράγιαννη, Μαίρη-Έλεν Νέζη, Μαρίτα Παπαρίζου, Μαρισία Παπαλεξίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b