MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Αριάδνη στη Νάξο

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες όπερες του Ρίχαρντ Στράους επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Φιλίπ Αρλώ και μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τζοβάννι Πάκορ. Η «Αριάδνη στη Νάξο» ανεβαίνει στο θέατρο Ολύμπια στις 21, 22, 25, 27 και 28 Νοεμβρίου. Η υπόθεση στηρίζεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο […]

Αριάδνη στη Νάξο - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες όπερες του Ρίχαρντ Στράους επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Φιλίπ Αρλώ και μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Τζοβάννι Πάκορ. Η «Αριάδνη στη Νάξο» ανεβαίνει στο θέατρο Ολύμπια στις 21, 22, 25, 27 και 28 Νοεμβρίου.
Η υπόθεση στηρίζεται στον αρχαίο ελληνικό μύθο της Αριάδνης (κόρης του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα) και του θεού Διόνυσου. Η όπερα, σε ποιητικό κείμενο του στενού συνεργάτη του Στράους, Χούγκο φον Χόφμανσταλ, προτείνει μία αντι-ιδεαλιστική, πραγματιστική θεώρηση του έρωτα: Ένας έρωτας μπορεί να τελειώνει, δεν τελειώνει όμως η ζωή.
Η όπερα παρουσιάζεται σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Κάρλο Φελίτσε της Γένοβας και το Ίδρυμα Όπερας του Οβιέδο. Τα σκηνικά και τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Φιλίπ Αρλώ, ενώ τα κοστούμια υπογράφει η Αντρεα Ούμαν. Συμμετέχει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρίχαρντ Στράους
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Αρλώ


Παίζουν: Χούι Χε, Τζούλια Σουγλάκου, Γκέρχαρντ Ζήγκελ, Βαγγέλης Χατζησίμος, Βασιλική Καραγιάννη, Ίνγκριντ Κάιζερφελντ, Μίνα Πολυχρόνου, Ελένη Βουδουράκη, Βασιλική Πετρόγιαννη, Γιάννης Γιαννίσης, Δημήτρης Κασιούμης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b