MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Θαΐς

Μια από τις πιο ιδιαίτερες όπερες του Ζυλ Μασνέ, γραμμένη για μεγάλες φωνές, την Θαϊδα, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ. Η Θαίς εγκαταλείπει μια ζωή χλιδής και ηδονής για να αφιερωθεί στην αναζήτηση του Θεού. Πεθαίνει κι αυτή -όπως οφείλει κάθε ρομαντική ηρωίδα- αλλά εξαϋλωμένη και ευτυχής με τους αγγέλους να την […]

Θαΐς - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μια από τις πιο ιδιαίτερες όπερες του Ζυλ Μασνέ, γραμμένη για μεγάλες φωνές, την Θαϊδα, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής, σε σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ. Η Θαίς εγκαταλείπει μια ζωή χλιδής και ηδονής για να αφιερωθεί στην αναζήτηση του Θεού. Πεθαίνει κι αυτή -όπως οφείλει κάθε ρομαντική ηρωίδα- αλλά εξαϋλωμένη και ευτυχής με τους αγγέλους να την υποδέχονται στην πύλη του Παραδείσου. Η ιστορία της όπερας βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Ανατόλ Φρανς, ενώ ο Λουί Γκαλέ έχει γράψει το λιμπρέτο.
Για πολλά χρόνια η όπερα του Μασνέ είχε υποτιμηθεί, σήμερα όμως θεωρείται μια από τις πιο μαγικές στιγμές της όπερας και από τα πιο εκλεκτά έργα του συνθέτη. Η ένταση της μουσικής με τον μυστικισμό που την διαπερνάει και τις ανατολίτικες επιρροές της αποκαλύπτει την ιδιοφυία του Μασνέ ως ενορχηστρωτή.
Σκηνικά: Νίκος Πετρόπουλος, Κοστούμια: Κάρλα Ρικότι, Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι. Το πόντιουμ της Ορχήστρας των Χρωμάτων θα μοιραστούν ο Μισέλ Πλασόν και ο μόνιμος αρχιμουσικός της Μίλτος Λογιάδης. Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ. Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ζυλ Μασνέ
Σκηνοθεσία: Αρνώ Μπερνάρ


Παίζουν: Μαρλίς Πέτερσεν, Ελίζαμπεθ Φουτράλ, Αντονυ Μάικλς- Μουρ, Τζωρτζ Μόουζλυ, Αντώνης Κορωναίος, Χριστόφορος Σταμπόγλης, Αλεξάνδρα Παπατζιάκου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b