MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Μία φλωρεντινή τραγωδία και Τζάνι Σκίκκι στη Λυρική

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου δύο έξοχα μονόπρακτα που είναι γραμμένα την ίδια εποχή, στις αρχές του 20ού αιώνα, και διαδραματίζονται στη Φλωρεντία. Βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, η όπερα «Μία φλωρεντινή τραγωδία» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ με γερμανική μετάφραση από τον Μαξ Μάγερφελντ, πραγματεύεται […]

Μία φλωρεντινή τραγωδία και Τζάνι Σκίκκι στη Λυρική - Monopoli.gr
Monopoli Team

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει από τις 23 έως τις 30 Νοεμβρίου δύο έξοχα μονόπρακτα που είναι γραμμένα την ίδια εποχή, στις αρχές του 20ού αιώνα, και διαδραματίζονται στη Φλωρεντία. Βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, η όπερα «Μία φλωρεντινή τραγωδία» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ με γερμανική μετάφραση από τον Μαξ Μάγερφελντ, πραγματεύεται ακραίες καταστάσεις και συναισθήματα. Ο εύπορος έμπορος Σιμόνε σκοτώνει τον εραστή της γυναίκας του. Πάνω από το πτώμα του άτυχου εραστή, ο Σιμόνε και η Μπιάνκα ανακαλύπτουν ξανά τον έρωτά τους. Η όπερα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ανάλαφρη και γεμάτη κωμικές στιγμές, η περίφημη όπερα «Τζάννι Σκίκκι» του Τζάκομο Πουτσίνι ξεκινά με ένα θάνατο. Μια οικογένεια αναζητά τρόπο ώστε να αλλάξει τη διαθήκη του νεκρού θείου, γι΄ αυτό καλεί σε βοήθεια τον έξυπνο, αλλά πονηρό Τζάννι Σκίκκι. Αυτός υποδύεται τον νεκρό και κληροδοτεί… στον εαυτό του τη μερίδα του λέοντος! Η όπερα παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Έτους Πουτσίνι 2008.
Συμμετέχει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης, Σκηνοθεσία: Τζων Φούλτζεϊμς, Σκηνικά – Κοστούμια: Ρίτσαρντ Χάντσον, Φωτισμοί: Μπρούνο Πόετ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Τζων Φούλτζεϊμς


Παίζουν: Μία φλωρεντινή τραγωδία: Μπράιαν Ύμελ, Φίλιπ Χορστ, Φρεντρίκα Μπρίλλεμπουργκ. Τζάννι Σκίκκι: Κώστας Μαρτίνης, Γιάννης Γιαννίσης, Ειρήνη Κυριακίδου, Λυδία Αγγελοπούλου, Μάρκους Σέλτον, Ζαχαρίας Τσούμος, Μίνα Πολυχρόνου, Δημήτρης Κασιούμης, Χριστόφορος Σταμπόγλης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b