MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αν αργήσω, κοιμήσου+ του Άκη Δήμου στο Θέατρο Άβατον

Από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, η σκηνή του Θεάτρου Άβατον φιλοξενεί το έργο του Άκη Δήμου «Αν αργήσω, κοιμήσου», σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπύρου.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Λίγα λόγια για το έργο 

Στο έργο αυτό, οι πέντε χαρακτήρες (ο Α, η Γ, ο Δ, η Ε και η ΣΤ), σε ένα κλίμα εξομολογητικό, αποφασισμένοι να πετάξουν από πάνω τους κάθε ψέμα και να αντιμετωπίσουν την αλήθεια τους, μοιράζονται με το κοινό όσα έκαναν ή δεν έκαναν για να βρουν και να ζήσουν τον έρωτα. Σε μια συνθήκη όπου κάνουν τη μία εξομολόγηση μετά την άλλη, ζούνε ξανά τις ιστορίες τους, γελάνε, κλαίνε, πίνουν, τραγουδούν, χορεύουν. Η μουσική αποτελεί σχεδόν μόνιμη συνοδεία στις κινήσεις και τα λόγια τους. Με ειλικρίνεια προς όλους αλλά και προς τον εαυτό τους, έχοντας ανοίξει όλα τα χαρτιά τους, καταλήγουν στο γεγονός ότι, σε κόντρα των καιρών, εκείνοι δεν θα σταματήσουν να ζουν τα συναισθήματά τους δυνατά, χωρίς φόβο και ταμπέλες, όσο κι αν τους στοιχίζει αυτό…

Λίγα λόγια από τον συγγραφέα:

«Τα κείμενα του “Αν αργήσω, κοιμήσου+” γράφτηκαν πριν από μερικά χρόνια με διάφορες αφορμές: τυχαίες εικόνες πίσω από παράθυρα διαμερισμάτων, μισολιωμένες κουβέντες σε κινητά και μαξιλάρια, μηνύματα που δεν στάλθηκαν ποτέ (κι αν στάλθηκαν, δεν έφτασαν), πτώσεις, συμπτώσεις και… περιπτώσεις, που θα μπορούσες να τις πεις και κλινικές, αν η μοναξιά είναι πάθηση. Ξηλώθηκαν και ξαναράφτηκαν πολλές φορές απ’ την αρχή, κι αν φαίνονται κάπου κάπου οι ραφές τους, δεν μου φαίνεται καθόλου κακό: το ‘χουν αυτό, καμιά φορά, τα χειροποίητα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπύρου

Σκηνικά: Βασίλης Τριχάς
Μουσική: Γιώργος Γιαννίμπας
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παίζουν: Ευαγγελία Βουκάντση, Αλέξανδρος Δαβιλάς, Πάνος Κούλης, Βασιλική Κωστοπούλου, Δήμητρα Μπαντή

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 27/10/2018 έως και 15/12/2018
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου (Τηλ. 210 341 2689)
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 23.00
Διασκευή: Σοφία Σπύρου
Βοηθός Σκηνοθετη: Δήμητρα Μπαντή
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b