MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Πινόκιο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Στα πλαίσια της δράσης «Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά», το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί τον «Πινόκιο», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, την Κυριακή 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου 2018.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Για 17η χρονιά συνεχίζεται η δράση «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», με μία κινητή μονάδα θεάτρου, που δίνει δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς, ειδικά σχολεία και όπου μπορεί να βρίσκονται ευαίσθητες ομάδες παιδιών.

Αυτό το πρόγραμμα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που γίνεται από επαγγελματικό θέατρο ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια σε σταθερή και καθημερινή βάση. Κεντρική ιδέα είναι η προσφορά της χαράς του θεάτρου σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή βιώνουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, έχουν δηλαδή πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχαγωγία.

Φέτος, στα πλαίσια της δράσης «Θέατρο Αλληλεγγύης για Παιδιά», θα δούμε τον Πινόκιο, το παραμύθι του Κάλο Κολόντι. Ένα παραμύθι που πρεσβεύει την ειλικρίνεια, την αγάπη, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος, την όρεξη για ζωή και περιπέτεια. Κυρίως, όμως, πρόκειται για μια ιστορία γνωστή σε κάθε παιδί, απ’ όποια χώρα, απ’ όποιον τόπο κι αν έρχεται. Έτσι, η παράσταση μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε μικρό θεατή, ξεπερνώντας το εμπόδιο της γλώσσας, αφού στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό και τη δύναμη της δράσης, της εικόνας, της μουσικής.

*Η παράσταση παίζεται καθημερινά σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για λίγες παραστάσεις με χαμηλό (προαιρετικό) εισιτήριο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρλο Κολόντι
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Γιώργος Μακρής, Παύλος Παυλίδης, Ηλέκτρα Σαρρή

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 5€ (προαιρετικά)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 04/11/2018 έως και 25/11/2018
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Κυριακή 4, 11, 18 & 25 Νοεμβρίου 2018 στις 12:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Γεωργουδάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b