MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 5 – 12 Ιουνίου

Η εβδομάδα 5 – 12 Ιουνίου είναι μια εβδομάδα γεμάτη από εκδηλώσεις, με κοινό γνώμονα την ανάδειξη του βιβλίου, που σας προσκαλούν να ανακαλύψετε λίγη περισσότερη από τη μαγεία της λογοτεχνίας…

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τρίτη 5 Ιουνίου

  • Την Τρίτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά, «Ονόματα του Κομμουνισμού», στις 19.00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας “Λίλιαν Βουδούρη”. Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης,Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Θόδωρος Παρασκευόπουλος, Οικονομολόγος, Τζίνα Πολίτη, Ομότιμη Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Φουρτούνης, Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συντονίζει ο Νίκος Θεοχαράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
  • Οι εκδόσεις Αλεξάνδρεια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Λεόν Σαλτιέλ, «Μη με ξεχάσετε» – Τρεις Εβραίες μητέρες γράφουν στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης, ώρα 19.30 στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής, Έδρα Εβραϊκών Σπουδών, ΑΠΘ, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Ευστάθιος Λιανός-Λιάντης, Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Υπουργείο Εξωτερικών, Άννα Φραγκουδάκη, ομότιμη καθηγήτρια, ΕΚΠΑ και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. 

 collage 8

Τετάρτη 6 Ιουνίου

  • Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και η Λογοτεχνική Συντροφιά μας προσκαλούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Παπακώστα «Πού μας πάει αυτό το αίμα; Αναπαραστάσεις αυτοδικίας και βίας στη νέα ελληνική λογοτεχνία». Ομιλητές: Λαοκράτης Βάσσης, φιλόλογος, συγγραφέας, Γιώργος Βέης, ποιητής, πρέσβυς επί τιμή, Αντώνης Μακρυδημήτρης, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών, ποιητής, Κώστας Μπαλάσκας, δ.Φ, πρ. πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, συγγραφέας. Συντονίζει η Ελένη Λάππα-Οικονόμου, φιλόλογος, συγγραφέας, υπεύθυνη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, Αίθουσα Εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη” (Περικλέους 55, Χολαργός).
  • Οι εκδόσεις Επίκεντρο και ο συγγραφέας Αθανάσιος Π. Γραμμένος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Ορθόδοξος Αμερικανός – Ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις (1959 – 1996)», ώρα 19.30 στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων (Ανδριανού 96, Πλάκα). Με το συγγραφέα συζητούν για το βιβλίο οι: Εκάβη Αθανασοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Ε.Κ.Π.Α., Παναγιώτης Γεννηματάς, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Γιώργος Μαλούχος, Δημοσιογράφος, Άρτεμις Παπαθεοδώρου, Διδάκτωρ Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης, συγγραφέας. Με την ευγενική στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
  • Οι εκδόσεις Μελάνι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μάκη Μαλαφέκα, «Δε λες κουβέντα», ώρα 20.00 στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Μαγκανάρη, σκηνοθέτρια, Διονύσης Μαρίνος, συγγραφέας και ο Θάνος Αργυρόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Βάλια Πάτσιου, ηθοποιός.
  • Ώρα 20.30 στον Ιανό της Σταδίου, στο πλαίσιο των Συναντήσεων με Συγγραφείς, θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε αυτή τη φορά τον Δημήτρη Μπουραντά. 
  • Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις παρουσιάζουν την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19.30 το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ «Πολίτης του Κόσμου, Η νέα λαϊκή πολιτική νοοτροπία». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής Παν/μίου – συγγραφέας, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – Άρδην, Κώστας Μελάς, καθηγητής Οικονομικών και ο συγγραφέας του βιβλίου.
papakostas 13022018

Πέμπτη 7 Ιουνίου

  • Με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του τρίτου βιβλίου του Νικόλα Ευγένιου «Στιγμιόκλειδα», οι εκδόσεις Αλφειός σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του, ώρα 19.30 στο βιβλιοπωλείο Αλφειός (Χαρ.Τρικούπη 22). Θα μιλήσει ο συνκυνηγός στιγμιόκλειδων Γιώργος Σπανός. Σας επιφυλάσσουν επίσης μια έκπληξη, κρασί και ευχές για το καλοκαίρι. 

 collage thema books iounios 2018

Παρασκευή 8 Ιουνίου

  • Οι εκδόσεις Ιωλκός και το βιβλιοπωλειο Επίκεντρον (Αγίων Αναργύρων 5) σας προσκαλούν, ώρα 19.30, στην παρουσίαση των βιβλίων της Μαρίας Παπαϊωάνου “Rebound” και του Δημήτρη Τερζή «Θερισμός». Για τα βιβλία θα μιλήσει ο συγγραφέας Στρατής Χαβιαράς και ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαϊνης. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συγγραφείς.
  • Ώρα 20.30 στον Ιανό της Σταδίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Χαμηλή Βλάστηση» της Μαρίας Στασινοπούλου. 
  • Η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και μας περιμένει να την επισκεφτούμε μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018. Η Έκθεση όπως κάθε χρόνο θα φέρει τον κόσμο του Πειραιά κοντά στο βιβλίο και στις νέες εκδόσεις. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής. Και φέτος , όπως και κάθε χρόνο η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συνοδεύεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο, για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 xamili vlastisi

Σάββατο 9 Ιουνίου

  •  «Ο Γίγαντας» θα κάνει την εμφάνισή του στο Public Συντάγματος, ώρα 18.30. Μαζί με τον συγγραφέα Νίκο Καρμοίρη θα είναι ο εικονογράφος του Γιώργος Σγουρός και ο σκιοπαίχτης-σκηνοθέτης, Ηλίας Καρελλάς.

 bca71b49 a974 430f b624 75f0a5c354eb 1

Δευτέρα 11 Ιουνίου

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Αμερικής 13, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Παρέγκλισις» – Ο Λουκρήτιος και οι απαρχές της Νεωτερικότητας του Stephen Greenblatt. Ομιλητές: Δημήτρης Κυρτάτας, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αλέξανδρος Κατσιγιάννης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b