MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update: Πέννυ Μπαλτατζή, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια

H Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με την ρετρό διάθεση και την vintage αισθητική – που άνοιξε τους δρόμους για τη swing στην Ελλάδα – μπήκε στις ζωές μας μερικά χρόνια πριν, κάνοντας αίσθηση με το ιδιαίτερο ταπεραμέντο της και αυτο το μποέμικο στυλ που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει με το πέρασμα των χρόνων. Και είναι ακόμα σήμερα εδώ, διαγράφει τη δική της πορεία, υπηρετώντας τη μουσική που αγαπάει και συνεχίζοντας να ονειρεύεται έναν κόσμο, όπου η ευγένεια και οι καλοί τρόποι θα πηγάζουν από μέσα μας… Αυτή την περίοδο, μπορείς να βρείς το χαρούμενο κορίτσι του swing να ερμηνεύει επί σκηνής, τραγούδια παλιά αλλά και καινούρια, δικά της αλλά και διασκευές “έκπληξη”, στο Passport Κεραμεικός, για δυο live, το Σάββατο 24 και 31 Μαρτίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η swing μουσική για εμένα είναι νοσταλγία, πείσμα, επανάσταση, ερωτισμός, ρυθμός και ρεύμα… Σε κάποια πράγματα με ακολουθεί και την ακολουθώ. Είμαι άτομο που αγαπά τους καλούς τρόπους, την ευγένεια και τους γλυκομίλητους ανθρωπους, δεν μου αρέσουν αυτοί που μιλούν άσχημα. Σαφέστατα και δεν εννοώ ότι μ’ αρέσει ο κλειδωμένος καθωσπρεπισμός, αλλά μας λείπει νομίζω στην εποχή μας το να ζούμε σε έναν κόσμο όπου το «καλημέρα», το «ευχαριστώ» και το «περάστε παρακαλώ» πηγάζουν από μέσα μας αυθόρμητα, μια συμπεριφορά που να την βιώνουμε σαν κάτι κανονικό.

Οι “Penny and the Swinging Cats” βρεθηκαν σε μια στιγμή “γονιμη” για την αναβίωση της swing. Σαφέστατα και αυτό το είδος βρήκε το κοινό του ή πιο σωστά το κοινό επανέφερε στη μνήμη του αυτούς τους ήχους… Για πολύ κόσμο πια η swing είναι από τα αγαπημένα τους είδη μουσικής. Όλοι μας έχουμε, άλλωστε, ακούσει και από τις ελληνικές ταινίες αυτά τα ηχοχρώματα και μοτίβα.

Το να βάζουμε «ταμπέλες» στους καλλιτέχνες είναι στιγμές που με θυμώνει λιγάκι, αλλά όταν το ξανασκεφτομαι δέχομαι το γεγονός ότι έγινα γνωστή διαλέγοντας να κάνω αυτό και επιλέγοντας να βγάλω πιο μπροστά αυτό το κομμάτι μου. Κατανοώ ότι για τη μουσική βιομηχανία και ακόμη περισσότερο για τον κόσμο είναι αναγκαίο να μπεις σε ενα “κουτάκι” ώστε να σε τακτοποιεί και να σε ξεχωρίζει στο μυαλό του. Αυτό όμως δεν με έχει περιορίσει στιγμή… Το αγαπώ όπως αγαπώ τη μουσική σε όλες της τις εκφράσεις και υπηρετώ κάθε φορά αυτό που μου ζητά η καρδιά μου και το εσωτερικό μου χαμόγελο.

Την περίοδο που έπαιζα με τη μπάντα δεν έπαιζα μόνο swing. Πάλι πειραματιζόμουν. Στην ουσία δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα. Συνεχίζω να δοκιμάζω και να αναζητώ μέσα μου πάντα την εξελιξη και τα πιο άγνωστα κομμάτια μου. Θα το καταλάβετε κι από την επερχόμενη δισκογραφική μου δουλειά. Αυτό που επιθυμώ είναι να κάνω πολλές συνεργασίες με ανθρώπους και μουσικούς παραγωγούς που εκτιμώ.

penny to koritsi photos 1

Πώς προέκυψε το νέο μου τραγούδι «Το κορίτσι»; Μερικές φορές είπαμε πως η τύχη σε ευνοεί. Ετυχε, λοιπόν, να βρεθώ στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Κάνοντας πέρυσι ένα τζινγκλ για τηλεοπτική μουσική εκπομπή ήταν και η αφορμή να γνωρίσω τον καινούριο μου φίλο και συνεργάτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Το τζινγκλ δεν επαιξε, η εκπομπή δεν μεταδόθηκε ποτέ καθως το κανάλι έκλεισε. Έκανα λοιπόν ένα τηλεφωνο στον Γιάννη για να τον ρωτήσω σχετικά. Εκείνος αφού μου εξήγησε πως εχουν τα πραγματα, μου είπε πως έχει ένα τραγούδι που είναι ό,τι πρέπει για μένα… Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε, μου το “γνώρισε” και αμέσως έγινα ένα με … Το Κορίτσι του! Ενιωσα πως είμαι εγώ. Και σαν να το είχα γράψει εγώ. Τον ευχαριστώ πολύ που μου το εμπιστεύθηκε και μοιραστήκαμε αυτήν την ομορφιά.

Ο νέος μου δίσκος θα έχει 9 τραγούδια, μέσα στα οποία θα είναι «Το Κορίτσι» και το «Στην Τρούμπα Στην Καστέλα», το 1ο single, που κυκλοφόρησε το 2017. Και έχω τη χαρά σε ένα τραγούδι να μου υπογράφει στίχους ο υπέροχος Νίκος Μωραϊτης. Θα ακούσετε άλλες πλευρές μου σε αυτό το άλμπουμ και πραγματικά το περιμένω με μεγάλη αγωνία και χαρά.

Το να συνδυάσω τη μουσική με το θέατρο πιστεύω πως είναι κάτι που θα έκανα με παιδική ανυπομονησία και χαρά… με στρατιωτική πειθαρχία και μελέτη. Αρκεί να είναι κάτι που μου ταιριάζει και να μπορώ να ανταπεξέλθω.

Στα live μου στο Passport θα ακούσετε τραγούδια από τους 3 δίσκους και διασκευές έκπληξη… Θα δείτε και εικόνες που θα σας ταξιδέψουν διαφορετικά. Θέλω να πιστεύω πως θα σας ξεκουράσουμε. Κάτι σαν Κυριακάτικη εκδρομή.

Στο μέλλον θέλω να κινηθώ με μικρά και σταθερά βήματα με υγεία και χαρά σε όλους τους τομείς!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b