MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη στο Ηρώδειο

Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, έρχεται για μία και μοναδική παράσταση, στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00, στο πλαίσιο της 60ης επετείου – Έτος Ν.Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των εκδόσεων Καζαντζάκη & του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Monopoli Team

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει την «Ασκητική» το  μέγα φιλοσοφικό αυτό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, επιχειρώντας για άλλη μία φορά, νεα πρωτοποριακή θεατρική προσέγγιση, συνδυαζοντας video art με νέες θεατρικές μεθόδους.

Το φιλοσοφικό  αυτό έργο που ο ίδιος  θεωρούσε ως «το σπόρο απ’ όπου βλάστησε όλο το έργο του», αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενά του συγγραφέα, μέσα από το οποίο προσπαθεί να εκφράσει τα μεταφυσικά του πιστεύω. Μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει. Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος, αναφέρει ότι η «Ασκητική» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο της εποχής μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε, ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό κόσμο μας, να ακουστεί, ενώ παράλληλα μας εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες, που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Μέσα από αυτό το  φιλοσοφικό έργο, εκείνο που αναζητάς είναι το φως και μέσα από την αναζήτηση αυτή, βρίσκεις το βασικό σου στόχο, την απόλυτη ελευθερία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος

Σκηνικά: Mάιρα Βαζαίου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Παίζουν: Νικήτας  Τσακίρογλου, Κατερίνα Διδασκάλου Tάσος Νούσιας, Μαρία Κίτσιου, Αγγελος Θεοφίλου, Μιχαέλα Κυβεντίδου, Μιχαήλ Γιαννικάκης & ομάδα 16 ηθοποιιών –χορού- και ενόργανο σύνολο

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη 40€, Α ζώνη 30€, Β ζώνη 20€ , Άνω διάζωμα 15€ , Ειδικές ομάδες 10€
Πληροφορίες: Viva.gr - τηλ. 211 1010050 & στα Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39)
Παραστάσεις: Πέμπτη 28/9 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b