MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ

Sissi: Ο μύθος μιας πριγκίπισσας στο Ηρώδειο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Βudapest Gipsy Symphony Orchestra και τα Μπαλέτα της Ουγγαρίας παρουσιάζουν την “Sissi: Ο μύθος μιας πριγκίπισσας”, μια παράσταση για την ζωή της βασίλισσας της Αυστρο-ουγγαρίας που λάτρεψε την Ελλάδα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο Ηρώδειο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τα τσιγγάνικα βιολιά και οι καλύτεροι χορευτές της Ουγγαρίας, σε μια μαγική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη παρουσιάζουν τη μουσική, το χορό και την ψυχή ενός λαού που αγάπησε την δική του βασίλισσα. Μια από τις σπουδαιότερες παραγωγές της Ουγγαρίας που κατέκτησε τον κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο το Ηρώδειο υποδέχεται τα θρυλικά μπαλέτα Experidance της Ουγγαρίας και την Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, σε μια υπερπαραγωγή με 60 χορευτές και μουσικούς, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μελωδίες που συνδυάζουν διάσημα έργα κλασικής μουσικής των Strauss, Liszt και Brahms, με τη λαϊκή μουσική παράδοση της Ουγγαρίας και τα τσιγγάνικα βιολιά. Μαζί τους ζωντανά στη σκηνή και οι σολίστες της Τσιγγάνικης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουδαπέστης.

sissi 3

Η παράσταση «SISSI, ο μύθος μιας πριγκίπισσας»περιγράφει την ζωή της πριγκίπισσας Ελισάβετ (γνωστή ως Σίσσυ) που έγινε αυτοκράτειρα της Αυστρίας σε ηλικία μόλις 16 ετών – αλλά και Βασίλισσα της Ουγγαρίας – και έζησε μια θυελλώδη ζωή. Η Πριγκίπισσα Σίσσυ παντρεύτηκε τον Αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκο με τον οποίο απέκτησε 4 παιδιά. Έζησε αντισυμβατικά ως αυτοκράτειρα και ενώ ήταν πολύ αγαπητή στους υπηκόους της, προκαλούσε την αντιπάθεια της αριστοκρατίας της Βιέννης επειδή περιφρονούσε τους κανόνες του αυλικού πρωτοκόλλου. Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στη Βουδαπέστη και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ούγγρους, κυρίως για την επίτευξη του Αυστροουγγρικού Συμβιβασμού του 1867, τη χρονιά που στέφθηκε Bασίλισσα της Ουγγαρίας.

sissi 7

Πολλές ιστορίες και μύθοι γεννήθηκαν από τους υπηκόους της στην Ουγγαρία σχετικά με την βασίλισσά τους, όπως πολλά και τα ταξίδια και οι περιπέτειές της που έκαναν τη Σίσσυ μια πριγκίπισσα ιδιαίτερα αγαπητή σε αυτή την χώρα. Τα τσιγγάνικα βιολιά και οι καλύτεροι χορευτές της Ουγγαρίας παρουσιάζουν αυτές τις ιστορίες σε μια παράσταση γεμάτη πάθος, μουσική και χορό, γεμάτη με την ψυχή ενός λαού που αγάπησε την δική του βασίλισσα.

Στα ταξίδια της όμως στην αγαπημένη της Ουγγαρία αρχίζουν και οι τραγικές στιγμές της ζωής της. Η μικρή κόρη της Σοφία, πεθαίνει σε ένα ταξίδι στην Ουγγαρία από ατύχημα και η πεθερά της θεωρώντας υπεύθυνη τη Σίσσυ, παίρνει τα υπόλοιπα παιδιά και αναλαμβάνει την ανατροφή τους. Ήταν η αρχή του τέλους της οικογενειακής γαλήνης για τη Σίσσυ. Αποξενώθηκε από τα παιδιά της και άρχισε να απομακρύνεται από τον σύζυγό της. Βρήκε διέξοδο στα ταξίδια και έφτασε μέχρι την Ελλάδα όπου αρχίζει να μυείται στην κλασική αρχαιότητα. Λίγο αργότερα πεθαίνει ο γιος της και θεωρώντας υπεύθυνο τον σύζυγό της, τον εγκαταλείπει και βρίσκει καταφύγιο στο αγαπημένο της ελληνικό νησί την Κέρκυρα, όπου έχτισε το δικό της ανάκτορο, το Αχίλλειο, αφιερωμένο στον Αχιλλέα. Η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε λίγα χρόνια αργότερα σε ένα ταξίδι της στη Γενεύη. Η ζωή και ο θάνατός της αποτέλεσε θέμα για πολλές κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με πιο γνωστή την ταινία Sissi (1955) με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ.

Η παραγωγή «SISSI, ο μύθος μιας πριγκίπισσας» έχει ταξιδέψει σε 30 χώρες και έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές. Παρουσιάζει τη ζωή της βασίλισσας μέσα από τα μάτια του Ουγγρικού λαού. Μέσα από την παράσταση αναβλύζει η ψυχή και η δύναμη της Ουγγρικής παράδοσης. Εντυπωσιακά κοστούμια, μοναδικές χορογραφίες και ήχοι τσιγγάνικων βιολιών σμίγουν με κλασικές μελωδίες των Strauss, Liszt και Brahms. Μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων ενός λαού που λατρεύει τη ζωή και ζει την χαρά και τον πόνο της μέσα από τη μουσική.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Βudapest Gipsy Symphony Orchestra, Μπαλέτα της Ουγγαρίας

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 78€, Α ζώνη: 68€, Β ζώνη: 58€, Γ ζώνη: 48€, Άνω διάζωμα: 30€, Φοιτητικά/ανέργων: 25€
Πληροφορίες: στο 210 7298930 | προπώληση: www.viva.gr, 11876, μέσω viva wallet και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Viva
Παραστάσεις: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 στις 20.30
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου