MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από την ζωή ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Καπώνης, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Monopoli Team

Ο Λευτέρης Καπώνης έχει εργαστεί ως σεναριογράφος στην τηλεόραση και έχει γράψει το σενάριο για πολλές πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, που αγαπήθηκαν από το κοινό, μεταξύ των οποίων ήταν: “Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή”, “Τζιβαέρι”, “Εραστής Δυτικών Προαστίων”, “Δίψα”, “Άφρικα”, “Παλίρροια”, “Το Φτερούγισμα του Γλάρου”, “Η Αγάπη της Γάτας”, “Το σημάδι του Έρωτα”, “Ελλάς Το Μεγαλείο σου” κ.α. Συνολικά είχε γράψει σενάρια για 35 σίριαλ. Στον κινηματογράφο είχε συνεργαστεί με τον Λευτέρη Ξανθόπουλο για το σενάριο της επιτυχημένης ταινίας, “Ο δραπέτης”, το 1991.

Το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Λευτέρη Καπώνη, με μια ανακοίνωση που κοινοποίησε, με αφορμή το θάνατο του γνωστού συγγραφέα και σεναριογράφου. «Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον σύντροφο συγγραφέα και σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο σεναριογράφος και συγγραφέας είχε γεννηθεί στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο κόρες. Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε επίσης στην εφημερίδα “Αυγή” κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον πολιτικό χαρακτήρα του Λευτέρη. Το σίγουρο είναι πως μέχρι την τελευταία στιγμή, πάλευε για την ζωή και τον ίδιο τον άνθρωπο, μιλώντας πάντα με χιούμορ στις συνεντεύξεις του, για το πρόβημα υγείας που αντιμετώπιζε.

 

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ
Cine News
Οι πρώτοι νικητές του 48ου DISFF σε σπουδαστικά προγράμματα, Animation και Pitching Lab
Cine News
Γη της Ελιάς – Ο Επίλογος: Πότε κάνει πρεμιέρα ο 5ος και τελευταίος κύκλος;
Cine News
Κακές Ιδέες: Η νέα σειρά Ατζαράκη και Ζάμπρα κάνει πρεμιέρα στην COSMOTE TV – Δες το trailer
Cine News
Γιώργος Τσεμπερόπουλος: Τιμητικός Χρυσός Αλέξανδρος και αφιέρωμα στο 66ο ΦΚΘ
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Τελετή έναρξης για τη μεγάλη γιορτή του σινεμά μικρού μήκους
Cine News
Λάνθιμος, Javier Bardem, Emma Stone μεταξύ των χιλιάδων που δεσμεύονται να μη συνεργαστούν με ισραηλινούς φορείς «συνεργούς στη γενοκτονία»