MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ο αλαβροστοισειώτης στο Θέατρο Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει το σύγχρονο έργο “Ο αλαβροστοισειώτης”, σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, από τις 15 έως και τις 18 Ιουνίου 2017 στο Θέατρο Πειραιώς 260.

author-image Ευδοκία Βαζούκη
Έμμετρο έργο, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο στην Κύπρο του ’60 από τον λαϊκό ποιητή Παύλο Λιασίδη, ο Αλαβροστοισειώτης πραγματεύεται τη σύγκρουση ανάμεσα στο φυσικό και το μεταφυσικό, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, που σημαίνει «ο ονειροπαρμένος, ο κυριευμένος από νεράιδες».

Η παράσταση, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με το Σπίτι της Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, ανιχνεύει τη συγγένεια του έργου με την αρχαία τραγωδία. Πέντε υποκριτές ισορροπούν ανάμεσα στην ταύτιση και την αφήγηση, κρατώντας αναλλοίωτο το στοιχείο της γλώσσας, το τοπικό χρώμα της κυπριακής διαλέκτου με το στίγμα της εποχής που γράφτηκε το έργο. Η κυπριακή κοινότητα στην Ελλάδα, αλλά και το ευρύτερο κοινό αναμένεται να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα που ζωντανεύει την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με τα στοιχεία και τα στοιχειά της φύσης με όρους τόσο ποιητικούς όσο και ρεαλιστικούς.

Παράσταση στην κυπριακή διάλεκτο. Στο κείμενο της παράστασης, έχουν συμπεριληφθεί ποιήματα από συλλογές του Παύλου Λιασίδη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά: Βασιλική Σύρμα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Σταύρος Λάντσιας
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Μαρίνα Αργυρίδου, Άνδρη Θεοδότου, Κλείτος Κωμοδίκης, Γιωργής Τσουρής

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: Από 15€ έως 20€ Φοιτητικό: 7€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€
Παραστάσεις: Απο 15 έως 18 Ιουνίου 2017, στις 20.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιωργής Τσουρής, Χριστιάνα Μπάτσιου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b