MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μίμης Πλέσσας και George Spanos Trio στο Half Note

Eντυπώσεις από το live των Μίμη Πλέσσα και George Spanos Trio, που εμφανίστηκαν για δύο βραδιές στο Half Note Jazz Club.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

O Mίμης Πλέσσας, γνήσιος εκφραστής της ελαφρολαϊκής μπαλάντας που συνόδευσε – χαρακτήρισε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου στις δεκαετίες 60 και 70, μας ταξίδεψε στην πρωτόλεια αγάπη, μέσα από διεθνή μουσικά ρεύματα και κυρίως τη jazz μουσική.

Mε αυτήν ως αφετηρία (Μ.Davis, B.Cobham) καθώς και με αποχρώσεις της rock (Led Zeppelin, Carlos Santana) αλλά και κάποια λατινικά μουσικά ρεύματα όπως το tango (A.Piazzolla), o Mίμης Πλέσσας μαζί με το George Spanos Trio προσέφεραν δύο μοναδικές βραδιές στην διαχρονική μουσική σκηνή της πόλης.

mimis plessas george spanos trio half note 2

Φυσικά η κατάληξη αυτού του μουσικού ταξιδιού του Μίμη Πλέσσα, δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει δείγματα από δικές του μουσικές συνθέσεις αλλά και από τους μοναδικούς Μ.Χατζηδάκη, Α.Καλδάρα, Μ.Χιώτη και άλλους.

Στην ανατρεπτική αυτή διαδρομή συμμετείχαν και ο jazz κιθαρίστας και ερμηνευτής Γιώργος Σπανός με τους δύο συνεργάτες του. Σημαντικά διαπιστευτήρια πήρε το Τρίο αυτό με την βράβευσή του το 2015 για το καλύτερο ελληνικό jazz album “Blue Passion” στο οποίο, μεταξύ άλλων συμμετείχαν καταξιωμένα ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής, όπως οι Γιώργος Κοντραφούρης, Ζωή Τηγανούρια αλλά και οι Αστέριος Παπασταματάκης και Δημήτρης Τσόκας.

george spanos trio half note

Θα λέγαμε πως τέτοιες βραδιές θα πρέπει να επαναληφθούν στο Half Note, αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις δύο μόνον παραστάσεις που δόθηκαν.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b