Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς στο Θέατρο Άνεσις
Το Θέατρο Άνεσις παρουσιάζει από τις 10 Ιανουαρίου 2017 το αριστουργηματικό μυθιστόρημα τρόμου του Χένρι Τζέιμς, “Το στρίψιμο της βίδας”, σε μια παράσταση για δύο πρόσωπα που ακροβατεί μεταξύ σκότους και φωτός.
A
A
Είναι η ιστορία μιας νεαρής γκουβερνάντας που αναλαμβάνοντας τη φροντίδα δύο ορφανών παιδιών συναντιέται με τους «δαίμονες» της… σε ένα παιχνίδι νοητικών παραδοξοτήτων, μυστηριωδών σκιών και μεταφυσικής ατμόσφαιρας τρόμου. Το φανταστικό εισβάλλει στην καθημερινότητα και επιβάλλεται ως μία πιθανή εκδοχή της πραγματικότητας.
“Το σημαντικό”, έγραφε ο Henry James στα Σημειωματάριά του, “είναι να παρουσιάσει κανείς το θαυμαστό και το παράξενο περιοριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στο να δείξει την αντανάκλασή τους πάνω σε μιαν ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι το κυριότερο στοιχείο συνίσταται σε κάποια δυνατή εντύπωση που προκαλούν και η οποία γίνεται έντονα αισθητή”.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Ιάσων Παπαματθαίου
Τιμές Εισιτηρίων: 17 ευρώ γενική είσοδος, 14 ευρώ (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και άνω των 65), 10 ευρώ – (άνεργοι)
Διάρκεια Παραστάσεων: 10 - 31 Ιανουαρίου 2017
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι νέες αποχρώσεις κραγιόν που θα κυριαρχήσουν στα χείλη φέτος
Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας powered by ΔΕΗ
«Άπειρη Γη»: Διεθνή πρεμιέρα για τη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου
Ο Επικήδειος, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Αλεξάνδρεια
Κάπου περνούσε μια φωνή, από την bijoux de kant για 2ο χρόνο στο HOOD art space
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ, της Σοφίας Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης
Οι Κάλπηδες, του Στρατή Μυριβήλη για 3η χρονιά στο Θέατρο Olvio
Τα «Υπέροχα Πλάσματα» επιστρέφουν – Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα;
Το Κοράκι – Ένα Μουσικό Αναλόγιο, της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας: Αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή