MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όλα όσα είδαμε στο Athens Digital Arts Festival 2016

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF), η μεγάλη γιορτή για τους λάτρεις της ψηφιακής εποχής και τεχνολογίας ολοκληρώθηκε χθες στο Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 -121.

author-image Πένυ Νικολάου

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών το οποίο αποτελεί μια ετήσια συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού, διήρκεσε 4 ολόκληρες μέρες και κατάφερε για ακόμη μια φορά να φέρει σε επαφή καλλιτέχνες και κοινότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στόχος του φεστιβάλ ήταν να προωθήσει όλες τις μορφές της ψηφιακής δημιουργίας παρουσιάζοντας Εκθέσεις, Προβολές, Live Performances, Workshops και Διεθνή Αφιερώματα. Έργα τέχνης τα οποία φέρουν τα χαρακτηριστικά του ψηφιακού μέσου και στοχάζονται πάνω στη γλώσσα και την αισθητική του.

adaf

Στο μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων απαραίτητη ήταν και η συμμετοχή του κοινού αφού χαρακτηριστικός ήταν ο διαδραστικός ρόλος τους για την καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση των ατόμων.  Καλλιτέχνες με φαντασία και διορατικότητα δημιούργησαν μοναδικά έργα τα οποία περιλαμβάνονταν στο φετινό θέμα του φεστιβάλ, Digital Pop και τα οποία εντυπωσίασαν ακόμα και τους λιγότερο φανατικούς με τη ψηφιακή διάσταση.

adaf kits

Ένα από τα εντυπωσιακότερα εκθέματα ήταν μια αναπαράσταση της κίνησης μας πάνω σε ψηφιακούς καμβάδες δημιουργώντας ιδιαίτερα χρώματα και σχήματα σε πίξελ διάσταση. Συγκεκριμένα, στο χώρο υπήρχαν δυο μεγάλοι καμβάδες (γιγαντο-οθόνες) με προβολείς, κάτω από τους οποίους βρίσκονταν αισθητήρες ανίχνευσης της κίνησής μας. Το έργο αποτύπωνε την κίνηση αυτή στις οθόνες μιμώντας το τρόπο που κινείται ένα σμήνος πουλιών προσφέροντάς μας μια οπτική αλλά και ακουστική επαφή!

adaf DSC 0132
Επιπλέον, χαρακτηριστικές ήταν οι πλατφόρμες web art – interactive installations με την παρουσία και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στα εκθέματα αυτά βασική προϋπόθεση ήταν η διορατικότητα και η φαντασία από τη μεριά του κοινού, αφού απευθύνονταν σε μια μελλοντική χρήση και λειτουργία των εγκαταστάσεων.

adaf2

Οι κατηγορίες των εκθεμάτων ήταν οι εξής: Animation, Web Art, AV Performances, Festivals of the World, Special Screenings, Workshops(Adults), ADAF Kids, Digital Image, Installations, Video Art, Workshops Kids.

adaf kids

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b