MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 θεατρικές επιτυχίες που «μετακομίζουν» στη Θεσσαλονίκη

Την άνοδο προς βοράν και τη συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν αθηναϊκές παραστάσεις που ολοκλήρωσαν τη σεζόν με επιτυχία.

Monopoli Team

«Δεσποινίς Τζούλια» στο θέατρο Εγνατία
despoinia_tzoulia

Το ψυχαναλυτικό κομψοτέχνημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ γύρω από την εξουσία, τον έρωτα και την αιώνια μάχη των δύο φύλων, που σκηνοθέτησε η Λίλλυ Μελεμέ παρουσιάζεται από τις 11 έως τις 15 Μαΐου στο Θέατρο Εγνατία. Πρωταγωνιστούν οι Μαρία Κίτσου, Ορέστης Τζιόβας και Αμαλία Αρσένη. Ο Στρίντμπεργκ τοποθετεί τη δράση της Δεσποινίδας Τζούλια τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τη μικρότερη νύχτα του χρόνου. Μια νύχτα εκρηκτικής πυκνότητας, νύχτα γιορτής και μεθυσιού, νύχτα απογύμνωσης, πυρετού και αισθησιασμού. Σ’ αυτό το διάστημα παίζεται ένα ανελέητο και βασανιστικό παιχνίδι εξουσίας και εναλλαγής ρόλων, μια αδυσώπητη ερωτική μονομαχία με κοινή αφετηρία αλλά εντελώς διαφορετικούς στόχους.

«Για Όνομα…» στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
gia onoma

H απολαυστική κωμωδία των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στο θέατρο Αλίκη παρουσιάζεται από την Κυριακή 1 Μαΐου και για 24 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Φάνης Μουρατίδης, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Σάββατο 18.30, 21.30 /Πέμπτη, Παρασκευή 21.30 / Κυριακή 18.00, 20.30

«Το Σώσε» στο Θέατρο Αριστοτέλειον


Η ανατρεπτική φάρσα του Μάικλ Φρέιν παρουσιάζει τον τρόπο που ανεβαίνει μία παράσταση από έναν χαοτικό θίασο μέτριων ηθοποιών. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τους Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χριστίνα Τσάφου, Βάσω Γουλιελμάκη κ.α. Στον αλλοπρόσαλλο θίασο συμμετέχει και ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 15 Απριλίου.
Παραστάσεις: Τετάρτη 18.00 / Πέμπτη & Παρασκευή 21.00 / Σάββατο 18.30 & 21.30 /Κυριακή 19.30

«Οι 12 Ένορκοι» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ΚΘΒΕ
enorkoi

Το δικαστικό θρίλερ του του Reginald Rose σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη θα φιλοξενηθεί από τις 14 έως 24 Απριλίου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1957 όπου ένα αλλοδαπό αγόρι δεκαέξι χρόνων κατηγορείται για φόνο. 12 ένορκοι συνεδριάζουν για το αν θα εφαρμοστεί η θανατική ποινή, αντικατοπτρίζοντας τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται «βίαια» μπροστά στα μάτια μας.
Παραστάσεις: Πέμπτη 21.00 / Παρασκευή 21.00 /Σάββατο 18.00, 21.00 / Κυριακή 19.00

«Γαμπροί για Πούλημα» στο Ράδιο Σίτυ
gabrpoi

Το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαλη Ρέππα παρουσιάζεται από τις 4 έως τις 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια καυστική κωμωδία χαρακτήρων με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Κόκλας, Γιάννης Τσιμιτσέλης κ.α.
Παραστάσεις: Τετάρτη 20.00 / Πέμπτη, Παρασκευή 21.15 / Σάββατο- Κυριακή 18.00, 21.15

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b