MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Μια φορά κι έναν καιρό από το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου, ο Μανώλης Μαυροματάκης και ο Ηλίας Καρελλάς ζωντανεύουν δύο μουσικά παραμύθια των Α. Γουάστωρ και Τ. Ρωσόπουλου, για ηλικίες από 5 ετών και άνω, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Για την περίοδο 2015-16, το Ελληνικό Σχέδιο εξελίσσει μια ιδέα για τη δημιουργία ρεπερτορίου με πηγή έμπνευσης από την ελληνική παράδοση. Η ιδέα συμπλήρωσε ήδη δύο κύκλους και «γέννησε» έξι παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων, που παρουσιάστηκαν με την ορχήστρα Καμεράτα τον Απρίλιο του 2013 και το Μάρτιο του 2014.

Αυτή τη χρονιά, το Ελληνικό Σχέδιο ανέθεσε στους Αχιλλέα Γουάστωρ και Τάσο Ρωσόπουλο τη σύνθεση δύο έργων που θα ζωντανέψουν δύο λαϊκά ελληνικά παραμύθια ως μουσικά παραμύθια για αφηγητή και συμφωνική ορχήστρα. Βασιλικά μυστικά και χρυσές μηλιές που τις αρπάζουν δράκοι σε ερμηνεία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη τους εκτέλεση.

ilias karelas

Το πρώτο παραμύθι, «Ένας παράξενος βασιλιάς», παρουσιάζεται σε σύνθεση του Αχιλλέα Γουάστωρ, κείμενο του Κώστα Φασουλά και αφήγηση από τον Ηλία Καρελλά: Στη χώρα της μεγάλης ξηρασίας, ο βασιλιάς μηχανεύεται τρόπους να κρύψει το… Το μεγάλο του μυστικό, ο δικός του εφιάλτης, στο τέλος, γίνεται χορός λυτρωτικός και ο ίδιος, σε διονυσιακή μέθη, ανακοινώνει στο λαό του αυτό που χρόνια τον βασάνιζε…

mauromatakis stegi

Στο δεύτερο παραμύθι, «Το θαρραλέο αγόρι και ο δράκος του πηγαδιού», σε σύνθεση του Τάσου Ρωσόπουλου, κείμενο του Γιώργου Κοροπούλη και αφήγηση από τον Μανώλη Μαυροματάκη, πρωταγωνιστεί μια μηλιά με χρυσά μήλα που φέρνει μεγάλη δυστυχία και θλίψη στην οικογένεια, γιατί ο δράκος του πηγαδιού κάθε χρόνο αρπάζει τη σοδειά τους. Ο μικρότερος και πιο θαρραλέος γιος αναλαμβάνει να νικήσει το Κακό για να ζήσουν και πάλι όλοι ευτυχισμένοι. Ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Θράκη, με σύγχρονο έμμετρο λόγο γεμάτο μουσικές εικόνες.    

Πληροφορίες:
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή
ΚΟΑ – Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Μπαλατσινός
Ένας παράξενος βασιλιάς
Σύνθεση: Αχιλλέας Γουάστωρ
Κείμενο: Κώστας Φασουλάς
Αφηγητής: Ηλίας Καρελλάς
Το θαρραλέο αγόρι και ο δράκος του πηγαδιού
Σύνθεση: Τάσος Ρωσόπουλος
Κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12 € Μειωμένο/Παιδικό: 8 € Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 7 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Παραστάσεις: Σάββατο 16 Απριλίου | 18:00 Κυριακή 17 Απριλίου | 12:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b