MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Οστέα Ξηρά Σφόδρα στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Ο Περικλής Μουστάκης επιστρέφει φέτος στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης, παρουσιάζοντας από 22 Μαρτίου την παράσταση “Οστέα Ξηρά Σφόδρα”, εμπνευσμένη από το μεγαλειώδες όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ (Παλαιά Διαθήκη, Ιεζεκιήλ, § 37) με τα ξηρά οστά, τα διασκορπισμένα στην πεδιάδα, που αποκτούν σιγά-σιγά και πάλι ζωή με τη θεία πνοή.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Την προφητεία του αυτή κατέγραψε ο Ιεζεκιήλ όταν κατακτήθηκε το Ισραήλ από τους Βαβυλώνιους, με σκοπό να παρηγορήσει και να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του. 

Επίσης εμπνέεται από τον πρόλογο/αφιέρωση του Χρήστου Μαλεβίτση στο έργο του “Έγκοπος Λόγος” (εκδ. Αρμός), όπου μιλάει για τον θάνατο του μικρού αδερφού του σε ηλικία τριών ετών.

Μέσα από την παρουσίαση μιας πραγματικότητας πνευματικής ακινησίας η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει μιαν άλλη πραγματικότητα, που εγκαινιάζεται ως δυνατότητα, μέσα από τη μνήμη και τη διαδικασία της εσωτερικής ανακαίνισης.

ostea ksira sfodra theatro odou kukladon2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Περικλής Μουστάκης
Μετάφραση: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθεσία: Περικλής Μουστάκης

Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Μουσική: Ντίνα Σταματοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Περικλής Μουστάκης, Θανάσης Δόβρης, Σπύρος Αλιδάκης, Ελένη Γαρυφαλλή, Ντίνα Σταματοπούλου και ο ταχυδακτυλουργός Fanua.

Τιμές Εισιτηρίων: 16€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Διάρκεια Παραστάσεων: έως 31 Μαΐου 2016
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b