MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο του Στέφανου Κακαβούλη στο Θέατρο Παραμυθίας

Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου την παράσταση “Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο”, το ένατο έργο του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Στέφανου Κακαβούλη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το έργο πραγματεύεται την ερωτική σχέση μεταξύ δύο αντρών που υπηρέτησαν μαζί στο στρατό έχοντας ο ένας για τον άλλον συναισθήματα που δεν εκδηλώθηκαν ποτέ στη διάρκεια της θητείας. Μετά χάνονται. Ο ένας κάνει οικογένεια ακολουθώντας μια ετεροφιλόφυλη ζωή ενώ ο άλλος μια συνειδητά ομοφυλόφιλη. Συναντώνται μετά από 15 χρόνια και τα συναισθήματα αυτά που έχουν μεγεθυνθεί μέσα τους βρίσκουν τώρα ευκαιρία να εκφραστούν επηρεάζοντας δραστικά τη μέχρι τώρα ζωή τους.

Ο Α και ο Β – εσκεμμένα ο συγγραφέας δεν τους δίνει συγκεκριμένα ονόματα – θα μπορούσαν να είναι δύο οποιοιδήποτε άνθρωποι που για λόγους κοινωνικούς, προκαταλήψεων, ανασφαλειών θα ήταν δύσκολο να είναι μαζί. Τα κοινωνικά «πρέπει», οι φόβοι της αποδοχής, η ανάγκη να ζήσουμε τον έρωτα με όποιο κόστος, οι ενοχές, οι δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να αρπάζουμε είναι θέματα που αφορούν όλους μας και μας αγγίζουν βαθιά μέσα μας.

sunebi se xalkini ammo stefanos kakaboulis2

Σκοπός του συγγραφέα και κατά προέκταση της παράστασης είναι επίσης να τονιστεί η φυσιολογικότητα μιας τέτοιας σχέσης χωρίς στοιχεία περιθωρίου ή κατάρας και ακροτήτων όπως έχουμε συνηθίσει να μας παρουσιάζεται στη σκηνή τα τελευταία χρόνια. Είναι ένας τρόπος αυτός να αφομοιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την κοινωνία τέτοιου είδους σχέσεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και δίδεται στο θέατρο αντί για πρόγραμμα.   

Ο Στέφανος Κακαβούλης γεννήθηκε στο Sydney της Αυστραλίας. Σπούδασε κιν/φο στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και υποκριτική στη σχολή του Γ. Αρμένη. Από το 2004 δραστηριοποιείται στο θέατρο και κιν/φο σαν ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει γράψει 12 θεατρικά μέχρι στιγμής. Το «Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο» είναι το τρίτο έργο του που εκδίδεται και το ένατο που ανεβεί σε αθηναϊκή σκηνή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Στέφανος Κακαβούλης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πουσίνης - Μαρία Οικονομίδη

Μουσική: Χρήστος Δημητριάδης
Φωτισμοί: Χρήστος Πουσίνης
Χορογραφία: Wendy Gibbins

Παίζουν: Στέφανος Κακαβούλης - Αλέξανδρος Τσώτσης

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ – μειωμένο (άνεργων - φοιτητικό) 5 ευρώ
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα - Τρίτη στις 20.15
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b