MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Όπως σας αρέσει από το Olivier Theatre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η περίφημη κωμωδία “Όπως σας αρέσει” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 21.00, με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η κωμωδία Όπως σας αρέσει είναι μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής για έκτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Το Όπως σας αρέσει παραμένει, εδώ και πέντε σχεδόν αιώνες, μία από τις ωραιότερες κωμωδίες του διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου. Γράφτηκε πιθανότατα το 1599, εικάζεται ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Wilton House το 1603 και πρωτοεκδόθηκε είκοσι χρόνια αργότερα. Έκτοτε έχει γνωρίσει πάμπολλες διασκευές για τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο, ενώ έχει γίνει μιούζικαλ αλλά και κόμικς!

Η Ροζαλίντα και η εξαδέλφη της Σήλια εγκαταλείπουν τη ζωή τους στην Αυλή και ταξιδεύουν στο δάσος του Άρντεν, όπου ζει ο εξόριστος Δούκας και πατέρας της Ροζαλίντας. Εκεί, απαλλαγμένη από κάθε κοινωνική σύμβαση, η Ροζαλίντα θα απελευθερωθεί και θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία της μεταμόρφωσης: μεταμφιεσμένη σε αγόρι, θα γνωρίσει όχι μόνο έναν διαφορετικό τρόπο ζωής αλλά και τον αληθινό έρωτα.

rozalinta opos sas aresei megaro

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Polly Findlay

Σκηνικά: Lizzie Clachan
Κοστούμια: Christina Cunningham
Μουσική: Orlando Gough
Φωτισμοί: Jon Clark

Παίζουν: Rosalie Craig, Leon Annor, Philip Arditti, Joe Bannister, Mark Benton, Paul Chahidi, Jonathan Coote, Jonathan Dryden Taylor, Fra Fee, Patsy Ferran, Hazel Gardner, Patrick Godfrey, Nathan Ives-Moiba, Ellie Kirk, Gemma Lawrence, Siobhán McSweeney, Ken Nwosu, Ekow Quartey, John Ramm, Jay Saighal, Alan Williams, Leo Wringer

Διάρκεια: 160 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Φοιτητικά: 8€ | Γενική είσοδος: 15€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b