MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Μεγάλοι Δρόμοι της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Η Ομάδα Terre de semis παρουσιάζει από 27 Ιανουαρίου την παράσταση “Μεγάλοι Δρόμοι”, βασισμένη σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

“Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.”

Μια τρελή αναζήτηση στους δρόμους της Αθήνας, ένα δείπνο στα πρόθυρα της αλήθειας, ένα ζευγάρι παπούτσια στο χέρι, ο ήχος από το τουμπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα αεροπορικό εισιτήριο που γράφει “σ’ αγαπώ”, ένας σάκος γεμάτος γράμματα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης.

Αγάπη, απώλεια, σκοπός και πάντα, μπροστά και πίσω απ’ όλα αυτά, ένα όνομα. Σαν ανάγκη σχεδόν. Σχέσεις απόλυτες. Προσπάθειες άκαρπες. Προς αναζήτηση του απόλυτου. Κι αν αυτό υπάρχει. Μια κίνηση, σχεδόν “χειρονομία της επιθυμίας για αθανασία”. Γιατί, αλήθεια, και ποιος δεν ονειρεύτηκε να αγαπήσει και να αγαπηθεί απόλυτα;

Η παράσταση “Μεγάλοι δρόμοι” περιλαμβάνει εκτός από το ομώνυμο διήγημα, ένα ακόμη εξαιρετικής γραφής διήγημα από τις “Νυχτερίδες”, το πρώτο βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, Ομάδα T.d.S. (Terre de Semis)

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Ομάδα T.d.S.
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Γιώργος Ταμπακάκης
Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ, Χαρά Κότσαλη

Παίζουν: Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη

Διάρκεια: 75 λεπτά
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b