MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο κύριος του Τζακ από την Ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis) παρουσιάζει από τις 22 Ιανουαρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη δεύτερη θεατρική της δουλειά, που έχει τον τίτλο “Ο κύριος του Τζακ” και είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στην ταβέρνα του Πάτα κάνει την εμφάνισή του ένας πολύ όμορφος νεαρός που συστήνεται ως λοστρόμος του κότερου «Τζούλια Δεπάνου» που έχει αράξει προσωρινά στο λιμάνι της Χαλκίδας. Η εξωπραγματική ομορφιά του λοστρόμου πυροδοτεί διφορούμενα σχόλια στην ταβέρνα κι ένα θερμό επεισόδιο θα αποτελέσει την αφορμή για να συνδεθεί ο ήρωας του έργου με το πρόσωπο του λοστρόμου. Στόχος του συγγραφέα είναι η εκτροπή της ιστορίας προς το παράδοξο.

Ο Κύριος του Τζακ αποτελεί ένα από τα μικρής έκτασης κι όχι τόσο ευρέως γνωστά διηγήματα του Γιάννη Σκαρίμπα. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1948 κ έκτοτε αναδημοσιεύτηκε και συμπεριλήφθηκε σε μεταγενέστερες συλλογές διηγημάτων, με
κάποιες αλλαγές τόσο στην έκτασή του, με την προσθήκη νέων κωμικών σκηνών, όσο και στο λεξιλόγιό του. Πρόκειται για ένα παράδοξο διήγημα, μ ε την έννοια ότι κάθε βεβαιότητα ή προσδοκία του ήρωα τελικά ανατρέπεται. Η φιλία, ο αμφίβολης ταυτότητας ερωτισμός, η ανατροπή ,η απατηλή όψη των πραγμάτων ,το παιχνίδι και η απόλαυσή του, ως προϊόν της φαντασίας και άρα αντίποδα της πραγματικότητας και ο αποχωρισμός. Ο κάθε λογής αποχαιρετισμός. Η ιστορία ωστόσο, ολοκληρώνεται στο διήγημα “Πατς και Απαγάι” που ανήκει στην ίδια συλλογή και αποτελεί τη συνέχεια του “Κυρίου του Τζακ” επαληθεύοντας το παιχνίδι και τη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ηρώων.

o kurios tou tsak theatro neou kosmou2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα Terre de Semis

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Παίζουν: Άρης Λάσκος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό-Άνω των 65 ετών 10€, Ανέργων 8€, Σάββατο-Κυριακή: Κανονικό 13€, Φοιτητικό-Άνω των 65 ετών-Ανέργων 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: 22 Ιανουαρίου-20 Μαρτίου 2016
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b