MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Father Mother Sister Brother
Mauthausen
On Falling
Primate
The loner
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ανακόντα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αποστολή Άγιος Βασίλης (μεταγλωττισμένη)
Αργός θάνατος
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Ενα πράγμα με φτερά
Ερωτική φωλιά
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η Ναυσικά της κοιλάδας των ανέμων
Η θυσία
Η φλαμένκο κιθάρα του Γεράι Κορτές
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θάβουμε τους νεκρούς
Θεώρημα
Θολός βυθός
Καζαμπλάνκα
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Λαβύρινθος
Μέρες οργής
Μια ιδιωτική ζωή
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Νύχτα δολοφόνων
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Πριγκίπισσα Μονονόκε
Πώς να κλέψετε ενα εκατομμύριο δολάρια
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Συναισθηματική αξία
Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν – Ελληνική οικογένεια
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το Χαμίνι
Το δέντρο που πληγώναμε
Το κάστρο στον ουρανό
Το κινούμενο κάστρο
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Χριστούγεννα με τον Ποντικούλη (μεταγλωττισμένη)
Αφιερώματα / Φεστιβάλ

Tο 6o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Exile Room

Το 6ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται από την Πέμπτη 26 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στο Exile Room.

author-image Ζurab Sam

Tο πρώτο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2010. Τα φεστιβαλικά του βήματα, όμως, ξεκίνησαν το 2008 ως ενότητα προβολών του καταξιωμένου Φεστιβάλ «Πλατφόρμα Βίντεο» με στόχο να συστήσει στο κοινό φοιτητικές εθνογραφικές ταινίες και ανοίξει έτσι έναν διάλογο γύρω από την θέση και προοπτική του φιλμικού αυτού «είδους» αλλά και του κλάδου της Ανθρωπολογίας και του χώρου που ονομάζουμε Οπτική Ανθρωπολογία.

Αυτόνομη πλέον διοργάνωση, το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας διατηρεί την εκπαιδευτική του διάσταση, δίνοντας βήμα σε νέους κινηματογραφιστές, ανθρωπολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες για να αναδείξουν τη δουλειά τους, αναζητώντας παράλληλα τη συνέχεια της πορείας των νέων δημιουργών, αλλά και τις ρίζες του εθνογραφικού κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας φέτος εγκαινιάζει μια ιδιαίτερα τιμητική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει την θεματική ενότητα ‘Πολιτιστική Κληρονομιά’, η οποία θα περιλαμβάνει την προβολή τριών ταινιών: «Δε Βάφουν Όλα τα Φυτά» του Γιάννη Μαρκάκη, «Γκάιντες Λαλούν» του Δημήτρη Κιτσικούδη και «Λατρευτικές τελετουργίες στη Θράκη – Εαρινές Τελετουργίες» της Δέσποινας Πανταζή.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Περισσότερα από CINEMA