MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

C.TSOCLIS: 85 Χρόνια Ζωής και Δημιουργίας

H εικαστική έκθεση 85 νέων έργων του Κώστα Τσόκλη με τίτλο «Στοιχεία για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων» φιλοξενείται στο Νέο Εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Αν και θεωρείται αναδρομική έκθεση, ο καλλιτέχνης για να εικονογραφήσει την τιμητική επέτιο των 85 χρόνων ζωής και δημιουργίας του, χρησιμοποιεί νέα και όχι έργα παλαιότερων συλλογών του.

author-image Πένυ Νικολάου

Γραμμές, χρώματα, σχήματα και σκέψεις, προτείνει ο Κώστας Τσόκλης ως στοιχεία απαραίτητα για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων.

Κάθε πίνακας ζωγραφικής συνοδεύεται και από “εικονοποιημένο” λόγο, μια-δυο φράσεις που αποτελούν ξεχωριστή εξομολόγηση ζωής και δημιουργίας του καλλιτέχνη. Λόγια που είναι μεγάλες αλήθειες και αξίες για τον ίδιο, συμπεράσματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε έργου.

tsoklis3

Είναι φανερό πως η όλη έκθεση, η οποία παρουσιάζεται σε ένα χώρο άκρως ατμοσφαιρικό, έχει βαθιά φιλοσοφικό χαρακτήρα καθώς κάθε πίνακας δημιουργεί στον επισκέπτη την ανάγκη του αναστοχασμού.

Έντονες αποχρώσεις του κόκκινου και του μαύρου κυριαρχούν στα αφηρημένα αριστουργήματα του καλλιτέχνη. Χαρακτηριστικά είναι τα κεριά τοποθετημένα κάτω από τους πίνακες που φωτίζουν τη σκοτεινή αίθουσα που έχει επιμεληθεί ο ίδιος ο Κ.Τσόκλης δημιουργώντας μια αναμφησβήτητα επιβλητική ατμόσφαιρα!

tsoklis cover

Η έκθεση είναι παραγωγή του Δημοτικού Μουσείου «Κώστα Τσόκλη» της Τήνου και θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016.

tsoklis1

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. (ξεναγήσεις) – Τρίτη – Κυριακή: 5:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 17/11, 24/12, 31/12/2015 και 1,2,3/1/2016

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b