MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

O Σεισμός στη Χιλή του Χάινριχ Φον Κλάιστ στο BIOS

Μετά από ιδιαίτερα θετικές κριτικές ο “Σεισμός στη Χιλή” σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, επιστρέφει στο BIOS με μια δυνατή πρεμιέρα τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

author-image Πένυ Νικολάου

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από την φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ έχει να κάνει με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στην Χιλή το 1647.

Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους σε θάνατο ήρωες – τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία- για να οδηγηθούν ωστόσο λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού.

Ο Σεισμός στη Χιλή, ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2015 στο Bios σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση, με πρωταγωνιστές μία ομάδα νέων ηθοποιών, αποφοίτους του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών οι οποίοι με την αφήγησή τους ζωντανεύουν αυτή τη δραματική ιστορία αγάπης επί σκηνής.

seismos sth xilh3 bios noemvrios 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης


Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Κωνσταντίνος Πλεμμένος

Διάρκεια: 80’
Διάρκεια Παραστάσεων: Δευτέρα 9 Νοεμβρίου – Τρίτη 1 Δεκεμβρίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b