MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων στο Θέατρο Δάσους

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Ιουλίου το αριστοτεχνικής δόμησης έργο του Ευριπίδη “Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων”, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο Θέατρο Δάσους.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα η “Ιφιγένεια εν Ταύροις” δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. 

ifigeneia3 

Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

ifigeneia2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλερ Μπρέισγουελ
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Χορογραφία: Σοφία Πάσχου

Παίζουν: Μουτούση Αμαλία, Στυλιανού Χρίστος, Χρυσοστόμου Γιώργος, Συριόπουλος Μιχάλης, Κολοβός Γιώργος, Ροϊλός Αναστάσης, Ιωαννίδου Χρύσα, Καλαϊτζίδου Άννα, Αγγελίτσα Ελευθερία, Βασιλόπουλος Παντελής, Βλάχου Μομώ, Γαλανής Μάνος, Δρικούδης Απόλλων, Ζαχαράκης Αριστοτέλης, Ζώρα Στεφανία, Κιουρκτσόγλου Δάφνη, Κωνσταντά Μαρία, Μιχαλόπουλος Αντώνης, Πουρέγκα Μαριάννα, Σαπρανίδου Αλεξία, Σπυριδάκη Ευτυχία, Τουμανίδου Χρύσα, Χαλκιάς Ορέστης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b