MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Eίδαμε το live της Monika στον Κήπο του Μεγάρου

Εντυπώσεις και αποκλειστικά στιγμιότυπα από τη συναυλία της Monika που “άνοιξε” με τον καλύτερο τρόπο τα καλοκαιρινά live στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Παρασκευή 12 Ιουνίου.φωτογραφίες: Χρήστος Σκυλλάκος

author-image Χρήστος Σκυλλάκος

Ανεβαίνοντας στον αμφιθεατρικό Κήπο και μακριά από τον θόρυβο της Βασ. Σοφίας, αντιλαμβάνομαι πως σε όλες τις παρόδους, σε κάθε γωνία, σε κάθε ελεύθερο μέρος, εκατοντάδες νέοι – επί το πλείστον – σε στυλ από hipsters σε mainstream έχουν ήδη κάτσει κάτω, με το ποτάκι τους, μόνοι, παρέες, ζευγαράκια, και δεν προλαβαίνω να βρω δίοδο για την σκηνή ενώ η Monika έχει ήδη βγει και τα χειροκροτήματα έχουν ήδη ξεκινήσει. Όμορφα.

monika2

Ένα γλυκό κορίτσι στην σκηνή, με τρείς δίσκους στο ενεργητικό της, αγγλόφωνο στίχο, πράγμα δύσκολο και σπάνιο να βρει δρόμο σε μια χώρα που δύσκολα στηρίζει τέτοιες μπάντες και μουσικούς. Η ίδια μοιάζει να τα έχει καταφέρει. Με μια ακουστική κιθάρα σε μπαλάντες και στυλ που θυμίζει folk εποχές αλλά και σε ενορχηστρώσεις τραγουδιών της σε πιο boogie disco pop φάσματα, πλαισιωμένα σε funk/soul ακουστικές, στηριγμένες από μια μπάντα με γεμάτο ήχο και ιδιαίτερα όργανα, όπως βιολιά, τρομπέτες, τρομπόνια και σαξόφωνα, ο κόσμος την παρακολουθεί και ταξιδεύει με τον δομημένο της ήχο – δεν ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει και με τον στίχο -. Ο μυημένος σίγουρα. Ο νέος πρέπει να τον προσέξει.

monika3

Και ενώ έχει ήδη κατακτήσει την σκηνή με τη μελετημένη, είναι αλήθεια, σκηνική παρουσία, – και ας είναι και ολίγον ντροπαλή και με μια μικρή στάση απειρίας σε σχέση με το κοινό, – εναλλάσσοντας πότε την κιθάρα, πότε το πιάνο και πότε την ηλεκτρική, κατεβαίνει προς το κοινό και κάθεται μαζί του, όπου τραγουδάει σχεδόν δίχως μικρόφωνο το “Yes I do” μια από τις πιο γνωστές μελωδίες της. Ο κόσμος μένει ασάλευτος , η αγάπη του για την στάση της δίπλα του, ξεχειλίζει και αυτό είναι καθαρό. Ενδιαφέρουσα παρουσία.

monika5

Ο κόσμος λοιπόν την στηρίζει. Γεμίζει τον Κήπο. Χωρίς να έχω την ανάλογη ακουστική εμπειρία από τον ήχο της Monika, με κερδίζει. Υπάρχει επαγγελματισμός, οι μελωδίες είναι συμβατά όμορφες. Η ίδια έχει βάλει τις βάσεις να (επανα)εκτιμήσουμε το αγγλόφωνο στίχο. Οι εμφανίσεις της είναι δυνατές. Ας δούμε λοιπόν, την διαδρομή της. Είναι μια προσπάθεια και θέλει δύναμη να κρατηθεί ακέραια.

monika4

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b