MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι στο θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος φιλοξενεί την παράσταση “Ποιος φοβάται το σκοτάδι” με την Μαρία Κώτη, από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 21.15, έως 3 Απριλίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται ιστορίες καμωμένες από φως και από σκοτάδι. Η Πελαγία, η Δροσούλα και η Μαριώ, όταν ήταν μικρά κοριτσάκια, φοβούνταν το Ξωτικό του Σκοταδιού, τον Αράπη και το Γενίτσαρο. Συνήθιζαν να πλάθουν ιστορίες για να ξεγελάσουν τον φόβο τους, μέχρι να έρθει το πρώτο φως της μέρας και να λαλήσει ο Πετεινός. Τα χρόνια πέρασαν, τα κοριτσάκια μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, εγγόνια, μα το Ξωτικό του Σκοταδιού βρισκόταν πάντα εκεί στο τέλος της κάθε μέρας, να γεννά παραμυθίες σε όσα δεν χωράει ο νους.

Η Μαρία Κώτη αφηγείται τις ιστορίες των γιαγιάδων της ζωντανεύοντας την Κατερίνα, την Έλλη, την Ταράρα, την Ελένη τη ζωντοχήρα, που οι ιστορίες τους σμίγουν με θρύλους, παραδόσεις, και τελετουργίες της Μεσογείου και τραγουδά τα σκοτάδια τους αντλώντας από τη δεξαμενή της δημοτικής και έντεχνης λαϊκής μουσικής καθώς και επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας της.


skotadi1

Συντελεστές:
Δραματουργική επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας
Σκηνογραφία: Κάκια Χατζηγιαννίδη
Β.Σκηνογράφου: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιαννούλα Μπανάσιου, Κάκια Χατζηγιαννίδη
Επιμέλεια Κίνησης: Γιαννούλα Μπανάσιου
Αφήγηση-Τραγούδι: Μαρία Κώτη
Πιάνο: Constiho

Η Μαρία Κώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Ρέθυμνο και είναι πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής. Ασχολείται με τη μουσική από μικρή κι έχει στο ενεργητικό της πολλές δισκογραφικές εργασίες και συμμετοχές καθώς και συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της γνωστής ομάδας των Χαίνηδων από το 1999 ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της γυναικείας a cappella μπάντας “Σανάδες”. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σχήματα παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής τόσο απ’ την Ελλάδα όσο κι απ’ την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Τουρκία) κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα βουλγάρικου και τούρκικου τραγουδιού. Είναι κατά βάση λαϊκή μουσικός κ τραγουδίστρια, με τεχνική διαμορφωμένη τόσο από τ’ ακούσματα που συνέλεξε απ’ τη μουσική του τόπου της (Κρήτη), όσο και από την μετέπειτα προσωπική της ενασχόλησή με τις μουσικές του κόσμου.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: από 27 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου, κάθε Παρασκευή στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, Μειωμένο 8€
Τηλέφωνο: 2106460748

Στο Θέατρο “Φούρνος”
Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τάσος Καρακύκλας
Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας


Παίζουν: Μαρία Κώτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b