MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο στο Θέατρο Τ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι ParaMana Puppet Theatre επιστρέφουν στο Θέατρο Τ, με την παράσταση “το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο”. Αυτή τη φορά οι ParaMana θα παρουσιάσουν μια διπλή εκδοχή της παράστασής τους, μία για ενήλικες, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 21.00 και μία ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από τεσσάρων έως 12 χρονών, το Σάββατο 15 Φεβουαρίου στις 17.00 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 12.00 και 17.00.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

“To κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο”, βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι “Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear”, και είναι ένα παραμύθι που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία. Ένα μικρό κορίτσι, θα ξεκινήσει ένα δύσκολο, επικίνδυνο και περιπετειώδες και ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα της, ο οποίος μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο έχει χάσει πια κάθε διάθεση για ζωή.

Η παράσταση των ParaMana στηρίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και σε προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και από την άποψη της τεχνικής και του εξοπλισμού είναι μοναδική στο είδος της.

Στο τέλος κάθε παράστασης, ενήλικες και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να μυηθούν τα μυστικά των ParaMana, στις τεχνικές και τις κατασκευές τους.

paramana

Οι ParaMana Puppet Theatre
Οι ParaMana ιδρύθηκαν το 2006 με σκοπό να παντρέψουν το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Από το 2007 συνεργάζονται με το εργαστήριο θεατρικών κατασκευών Pupp-art, όπου μαζί διοργανώνουν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες και παιδιά, αλλά και αναλαμβάνουν την κατασκευή θεατρικής κούκλας, μάσκας, σκηνικών και αντικειμένων για άλλους θιάσους.
Οι ParaMana Puppet Theatre δημιουργούν παραστάσεις για ενήλικες αλλά και για παιδικό κοινό, στο δρόμο και στο θέατρο και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: “Femme Squelette”, “’02-02′”, “Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το Μισοφέγγαρο”, “Θησέας”. Κάθε μία απο αυτές τις παραστάσεις χαρακτηρίζεται απο την διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών της: Bunraku- Human Size Puppets, Τρισδιάστατο Θέατρο σκιών. ΄Εχουν εμφανιστεί σε διάφορα Θέατρα και χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στο Θέατρο Παπάγου, στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Πάτρας κα.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Μετάφραση: Eliane Pauwels
Καλλιτεχνική επιμέλεια & διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη
Εμψύχωση φιγούρας- Ζωντανή αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Σύνθεση-Εκτέλεση μουσικής- Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κατασκευές-Φιγούρες, σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης
Σχεδιασμός- Κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης
Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας, Anima Theatre
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας
Σχεδιασμός έντυπου υλικού & βίντεο: Κώστας Στεργίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 21.00 (για ενήλικες)
Σάββατο 15 Φεβουαρίου στις 17.00 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 12.00 και 17.00 ( για παιδιά από τεσσάρων έως 12 χρονών)

Διάρκεια: 60΄
Τιμές εισητηρίων: Γενική είσοδος 7€
Τηλέφωνο: 2310854333

ΘΕΑΤΡΟ “Τ”
Φλέμινγκ 16 



Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης


Παίζουν: Αναστασία Παράβα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται: Η διασκευή του Μάνου Καρατζογιάννη ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Κανονική Μέρα: Σωτήρης Τσαφούλιας και Ευαγγελία Μουμούρη συναντιούνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Αυτή η νύχτα μένει: Η μεγάλη επιτυχία του ΚΘΒΕ «κατεβαίνει» στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Γιοι και κόρες: Η παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας επιστρέφει ξανά από τον Γιάννη Καλαβριανό
ΘΕΑΤΡΟ
Ιεροτελεστία του Guillaume Poix ξανά στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη
ΘΕΑΤΡΟ
Τους είδα: Οι Κοινοί Θνητοί υπογράφουν μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Μπαμπάδες με ρούμι των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα για 5η χρονιά στο Θέατρο Αλίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος γίνεται ξανά ο «Μέγας Ιεροεξεταστής»
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου: Ένα μιούζικαλ tribute στους Monty Pythons στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Μάντεψε πόσο σ’ αγαπώ, του Luke Norris σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Λιωμένο βούτυρο: Η συγκλονιστική ιστορία του Σάκη Σερέφα στο Επί Κολωνώ