MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατρικά βραβεία με… παρατράγουδα

Υλικό για κουτσομπολίστικο ρεπορτάζ έδωσε η τελετή απονομής των θεατρικών Βραβείων «Κάρολος Κουν» που έγινε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών. Τη σπίθα άναψε η βράβευση του Σάκη Ρουβά με το βραβείο «Αρχαίου Δράματος» για την συμμετοχή του στις «Βάκχες», η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χρυσούλας Διαβάτη.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία τιμήθηκε για τη συμμετοχή της στην παράσταση «Δυο γυναίκες χορεύουν» αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της και όταν ανέβηκε στη σκηνή είπε χαρακτηριστικά: «Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα». Στη συνέχεια, όταν οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Κυριάκος Λουκάκης και Ανδρέας Ρικάκης κάλεσαν τον Σάκη Ρουβά να παραλάβει το βραβείο του, ακούστηκε μία γυναικεία φωνή να λέει «αμφισβητώ αυτό το βραβείο. Με τι εφόδια το παίρνετε;». Η αντίδραση του Σάκη Ρουβά άμεση, αφού απάντησε «Με την ψυχή μου» και συνέχισε κρατώντας το βραβείο του στα χέρια: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι».

Κατα τ’ άλλα τα υπόλοιπα βραβεία δόθηκαν χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.
karathanos

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας ελληνικού έργου έλαβε ο Νίκος Καραθάνος για την «Γκόλφω», συνυποψήφιοί του ο Γιάννης Καλαβριανός και ο Στάθης Λιβαθινός, ενώ το Βραβείο Ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο στη Μαρίνα Ασλάνογλου (Ξένια στη «Γειτονιά των Αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου). Συνυποψήφιοι του ο Δημήτρης Γασπαράτος και ο Γιάννης Σαρακατσάνης (που έλαβαν επαίνους) και η Ιωάννα Παππά.

Το Βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού έργου απονεμήθηκε στον Γιάννη Καλαβριανό για το έργο “Γιοι και Κόρες”. Συνυποψήφιοί του η Ρούλα Γεωργακοπούλου και η Αναστασία Κουμίδου (τιμήθηκε με έπαινο). Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής για το 2014 έλαβε ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, η τιμητική διάκριση σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη δίνεται στον κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο και ο αντίστοιχος έπαινος στην υψίφωνο Φανή Αντωνέλου. Το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου απονεμήθηκε στον ηθοποιό Κώστα Γαλανάκη.

Η τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου απονεμήθηκε στη Χρυσούλα Διαβάτη και τη Θάλεια Ματίκα για τις ερμηνείες τους στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» και στην ομάδα Ομάδα Ubuntu για την παρουσίαση της σάτιρας «Διαβολιάδα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, ο αντίστοιχος έπαινος στον Χάρη Χιώτη. 

Το Βραβείο Χορού έλαβε η χορευτική ομάδα «κι όμΩς ΚΙΝΕΙΤΑΙ» για την παράσταση «Το σωματίδιο του Θεού». Η «ειδική διάκριση συνολικής προσφοράς» απονεμήθηκε στον 94ετή λογοτέχνη και θεατρικό κριτικό Μανώλη Πράτσικα (Παπαδόπουλο) για την συνολική προσφορά του. 

Την Επιτροπή Θεάτρου και Χορού αποτέλεσαν φέτος οι: Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Όλγα Μοσχοχωρίτου, Κωστής Δ. Μπίτσιος, Καλλιόπη Ραπανάκη και Μίρκα Ψαροπούλου, ενώ την Επιτροπή Μουσικής οι Κυριάκος Λουκάκος (πρόεδρος), Αθανάσιος Βαβλίδας, Σοφία Θεοφάνους, Γιώργος Λεωτσάκος και Θωμάς Ταμβάκος.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b