MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Το θείο τραγί στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Ο Άρης Μπινιάρης εμπνέεται από την εκκεντρική γραφή του Γιάννη Σκαρίμπα, και συγκεκριμένα από “Το θείο τραγί”, στήνοντας μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή έναν παρακμιακό χαρακτήρα, «κοσμογυριστή, στρατοκόπο και αλήτη».

author-image Γιώργος Σμυρνής

Πρόκειται, στην ουσία, για έναν αντιήρωα, στη γοητεία του οποίου δεν μπόρεσε να αντισταθεί ο νεαρός σκηνοθέτης και περφόρμερ −η θεατρική εκδοχή του είναι απολύτως εναρμονισμένη με την αφήγηση του συγγραφέα, που έθεσε τις βάσεις για το ελληνικό αντιμυθιστόρημα. Η μουσικότητα του λόγου συντελεί στη σύνθεση μιας ιδιότυπης συναυλίας, όπου το σώμα ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά του θεατή με την παροξυσμική του ενέργεια.

Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την “ευτυχία” μιας “γεμάτης” ζωής. Ο αντι-ήρωας αυτός ραδιουργεί, σωτήρια, εναντίον μιας δοσμένης συνταγής που καθιστά τους ανθρώπους κοινωνικά κανονικούς, απεγνωσμένα “υγιείς” και κάλπικα γεμάτους.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια γραμμένα ειδικά για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού, δημιουργούν μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Μια παράσταση που μας μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να μπαίνεις τολμηρά.

Σκηνοθεσία/Ερμηνεία/Στίχοι τραγουδιών: Άρης Μπινιάρης

Σύνθεση και εκτέλεση πρωτότυπης μουσικής:
Τάκης Βαρελλάς Μπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης Τύμπανα

Από 12 Νοεμβρίου
Τετάρτη έως Κυριακή στις 9:00 μμ

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων www.ticketservices.gr & στο Ταμείο του Θεάτρου (καθημερινά 17:00 – 21:00), τηλ. 210 8217877

Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής / H Νέα Σκηνή
Kεφαλληνίας & Kυκλάδων 11, Kυψέλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Σκαρίμπας
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης


Παίζουν: Άρης Μπινιάρης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b