MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Opera Chaotique‏: “Ημίγυμνες fans απαίτησαν την συμμετοχή μας στο Ziria Festival”

Σκηνικό καμπαρέ, όπερα, jazz και πολύς σουρεαλισμός. Οι Οpera Chaotique, κατά κόσμον Γιώργος Τζιουβάρας και Χρήστος Κουτσογιάννης, σχηματίστηκαν το 2011 όταν συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους μουσικές στερεοτυπίες και να στήσουν μια μπάντα αντισυμβατικών παραστάσεων. Το νέο τους άλμπουμ τιτλοφορείται “Poems of a Dirty Old Man”, και είναι εμπνευσμένο από τον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Με το νέο υλικό στα χέρια τους, φέτος το καλοκαίρι οι Οpera Chaotique θα βρεθούν για δεύτερη φορά στο Ziria Festival για ένα ακόμα “αλλοπρόσαλλο” show. Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ, μιλήσαμε μαζί τους για το νέο τους άλμπουμ, για την “ακολασία”, τις βρώμικες σκέψεις του Μπουκόφσκι, την ιδιαιτερότητα των live τους, και για όλα όσα θα συμβούν στην μαγευτική Ζήρεια.Συνέντευξη στην Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το ιδιαίτερο σόου που παρουσιάζετε;
Δεν ξεκίνησε σαν ιδέα αλλά σαν προσπάθεια να ενώσουμε τα διαφορετικά ακούσματα και τις επιρροές μας. Δεν είχαμε ιδέα πώς επρόκειτο να εξελιχθεί.

Πώς προκύπτει η σύνθεση ενός τέτοιου συνόλου, που είναι μαζί κείμενο, μουσική, πρόζα, stand up (περίπου), χορός, και ό,τι άλλο προσθέτετε;
Δεν είναι δύσκολο γιατί απλά μας έρχονται ιδέες και σχετικά σύντομα παίρνουν την μορφή παράστασης. Από την αρχή (πριν 3 χρόνια) έχουν γίνει φυσικά πολλές αλλαγές. Είναι ο τρόπος που περνάμε τη μέρα μας άλλωστε, συνδυάζοντας τις τέχνες που μας αρέσουν.

phoca thumb l operachatoique001Το νέο σας άλμπουμ περιέχει μελοποιήσεις ποιημάτων του Μπουκόφσκι. Πώς είναι να μελοποιείς “βρώμικες” σκέψεις;
Το ίδιο ερεθιστικό με το να τις έχεις, αλλά δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το να τις κάνεις!

Γιατί θέλατε την συμμετοχή του Martyn Jacques των Tiger Lillies στο νέο σας άλμπουμ;
Είναι ένας αγαπημένος καλλιτέχνης που εκτός του ότι είναι πολύ τιμητικό το ότι συμμετέχει στο cd, ταιριάζει με τη δική μας ματιά για τον Bukowski. Η ερμηνεία του στις πρόζες και στο κομμάτι είναι φοβερή.

Κεντρικοί ήρωες στα σόου σας είναι ο Δον Ζουάν και ο Μαρκήσιος ντε Σαντ. Ο Μπουκόφσκι έχει την τιμητική του στο νέο σας άλμπουμ. Ο “βούρκος της ακολασίας” αποτελεί την κύρια έμπνευση στη δουλειά σας;
Η ακολασία είναι πάντοτε ερεθιστική για εμάς και το μυαλό γενικότερα, έχει τη χάρη της. Αλλά πάντα προσεγγίζουμε το έργο που κάνουμε από πολλές οπτικές, όλο το χαρακτήρα και το έργο του Bukowski για παράδειγμα, το πόσο “βρώμικες” σκέψεις έκανε, τη μανία του με το αλκοόλ και τις γυναίκες, το κοινωνικο-πολιτικό του υπόβαθρο, το ρομαντισμό του. Ήταν από μόνος του ένα είδος.

Με τι εμπειρίες και εντυπώσεις γυρίσατε από την συμμετοχή σας στο Secret Garden Party στην Αγγλία;
Θεωρείται από τα καλύτερα και όχι άδικα, είναι ένα φεστιβάλ που δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αν δεν είσαι εκεί να το ζήσεις, είναι ένα μεγάλο party πραγματικά, με χιλιάδες κόσμου να διασκεδάζει. Για εμάς είναι σημαντικό που ήμασταν δεύτερη χρονιά εκεί, ανάμεσα σε σπουδαίες μπάντες, είναι όμορφο να βλέπεις να αναγνωρίζεται αυτό που κάνεις σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Πόσο διαφορετικές είναι οι ξενόγλωσσες βερσιόν του σόου σας;
Κυρίως στα αγγλικά είναι η άλλη βερσιόν, αλλά στις γερμανόφωνες χώρες έχει αρκετά γερμανικά, και τραγούδια και πρόζα, και στην Ιταλία είναι αρκετά στα ιταλικά.

Σε τι φάση είστε αυτή την περίοδο; operachaotique2
Έμπνευσης και δημιουργικότητας. Γράφουμε και ετοιμάζουμε ακόμα ένα νέο project που θα βγει και σε ένα 3ο άλμπουμ, θα σας ενημερώσουμε σύντομα, είμαστε ενθουσιασμένοι.

Πώς κρίνετε το Ziria festival ως ιδέα και ως προσπάθεια;
Εννοείται πως είναι εξαιρετική προσπάθεια και καταλαβαίνετε πόσο δουλειά χρειάζεται για να γίνονται τέτοια φεστιβάλ σήμερα, και συμβαίνουν από ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και όχι μόνο. Μακάρι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και να γίνει θεσμός.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο φεστιβάλ;
Οι φήμες λένε ότι μετά από πολυετή έρευνα στο χώρο της μουσικής καταλήξαμε να παρακαλέσουμε τον Γιώργο -τον καλλιτεχνικό διευθυντή- να μας δεχτεί, βοήθησε το γεγονός πως χιλιάδες γυναίκες φαν ήταν έξω από το σπίτι του Voodoo Drummer, ημίγυμνες εννοείται, και φώναζαν συνθήματα υπέρ της συμμετοχής μας. Είχαν πληρωθεί αλλά έστω και έτσι, τα καταφέραμε, τον πείσαμε.

Στείλτε ένα μήνυμα στον κόσμο που θα έρθει να σας δει στη Ζήρεια.
Δώστε μας τα στοιχεία όλων όσων έρθουν και θα τους στείλουμε προσωπικά έναν προς έναν, μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης, χαράς και αγάπης. Σοβαρά μιλώντας, θα περάσουμε υπέροχα, η ενέργειά μας και το πάθος μας θα είναι 100% αφιερωμένη σε αυτούς, όπως σε κάθε εμφάνιση, ας είναι έτοιμοι για κάτι που δεν έχουν ξαναδεί, -εκτός από εκείνους που μας έχουν ξαναδεί φυσικά-.

 

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b