MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κορυφαίο ποτό του καλοκαιριού είναι η μπύρα για τους αναγνώστες του monopoli

Η μπυρίτσα τελικά κυριάρχησε στη δημοσκόπηση του monopoli για το ποιο είναι το κορυφαίο ποτό του καλοκαιριού. Το δημοφιλές ποτό άφησε πίσω του τον φυσικό χυμό φρούτων, που ήρθε δεύτερος στις προτιμήσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η μπύρα είναι ένα ποτό ταυτισμένο με το καλοκαίρι και κυριάρχησε με ποσοστό 37,9%. Στην Ελλάδα πίνεται σχεδόν πάντα κρύα, συνδυάζεται με πολλά φαγητά, ενώ υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων, υφών και χρωμάτων (vice, lager, κόκκινη, μαύρη κ.α.), ώστε να καλύπτει πολλά διαφορετικά γούστα. Κι είναι κι ένα αρκετά προσιτό οικονομικά ποτό, αν και υπάρχει αρκετή διαφοροποίηση στις τιμές, ανάλογα με το είδος της μπύρας. Επίσης, είναι αλκοολούχο,  αλλά ήπιο σχετικά και σε ξεδιψάει κιόλας.

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο- μη αλκοολούχος- φυσικός χυμός φρούτων. Δροσιστικός και με βιταμίνες, ενώ τον πίνεις χωρίς τον φόβο των αλκοτέστ, συγκέντρωσε το 21% των προτιμήσεων των αναγνωστών του monopoli. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το αγαπημένο στην Ελλάδα ούζο, με ή χωρίς μεζέ με ποσοστό 16,8%. 

Ακολουθούν το πολύ δημοφιλές κοκτέιλ mojito με ποσοστό 15,5%, ενώ πιο κάτω είναι το λευκό κρασί με 6,5% και το ουίσκι με πάγο με ποσοστό 1,8%.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα για το κορυφαίο ποτό για το καλοκαίρι

Για τους φαν της μπύρας υπάρχει και ένα φιεστιβάλ ειδικά γι’ αυτούς! Το Athens Beer Festival 2014 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα λειτουργεί από τις 28 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενεί 200 διαφορετικές ετικέτες μπύρας.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b