MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο εξερευνητής των παραστάσεων – Ληστές του Σίλλερ από την Ιώ Βουλγαράκη, στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ένα από τα κύρια έργα του προρομαντικού κινήματος «Θύελλα και ορμή», την αντίδραση στη λογική και την αποθέωση των κατώτερων ενστίκτων της ανθρώπινης φύσης μέσα από μια κωμικοτραγική ιστορία δύο αντίζηλων αδερφών που επιλέγουν την αλληλοεξόντωση, αφού αδυνατούν να δώσουν συγχώρεση για τα αμαρτήματα του παρελθόντος, επέλεξε για την πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών η νεαρή Ιώ Βουλγαράκη.από τον Νίκο Ρουμπή

author-image Νίκος Ρουμπής
Μέσα σε ένα λιτό σκηνικό, η παράσταση στην αρχή φάνηκε ενδιαφέρουσα, χάρη στους γοργούς κυρίως ρυθμούς της. Σύντομα όμως έκανε κοιλιά, η ιστορία δεν προχωρούσε και από το δεύτερο μέρος ειδικά και μετά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ίσως και ανυπόφορη. Επιτηδευμένη προσέγγιση, χωρίς την καθαρή, φρέσκια ματιά της νέας σκηνοθέτιδας, με συμβατικές, αδιάφορες και επαναλαμβανόμενες σκηνές. Έλλειψη οποιασδήποτε πρωτοτυπίας στην προσέγγιση ενός έτσι κι αλλιώς όχι και τόσο ενδιαφέροντος κειμένου, που υπεραναλύθηκε τις 3 ώρες που διήρκεσε η παράσταση, χάνοντας το όποιο ουσιώδες μήνυμα του Σίλλερ.

Στο σύνολό τους οι ερμηνείες ήταν καλές, ελαφρώς υπερβολικές, με ξεχωριστές εκείνες των πιο «δουλεμένων» Ξάφη και Ήμελλου.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, εδώ

Ο Νίκος Ρουμπής είναι βασικά φιλόλογος και γενικά πολλά άλλα, ανάμεσα στα οποία “εξερευνητής” άπειρων παραστάσεων, θεατρικών και μη. Βon viveur, Αιγόκερως, fan της Σαμοθράκης. Όσο ζει, ελπίζει!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b