MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμός τέχνης για τον πόλεμο της Συρίας- Πώς να πάρετε μέρος

H Angelina Jolie (που βλέπουμε στη φωτογραφία σε επίσκεψη στρατοπέδου Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2013) και άλλοι γνωστοί και μη καλλιτέχνες μέχρι σήμερα έχουν προβεί σε πράξεις ακτιβισμού για τον τερματισμό στην αιματοχυσία της Συρίας. Και στην Ελλάδα μία καλλιτεχνική προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τον πόλεμο στην Συρία, έχει ξεκινήσει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το Stop Syria War Art Contest είναι ένας διαγωνισμός τέχνης για την ευαισθητοποίησή μας σχετικά τον πόλεμο στη Συρία. Ο διαγωνισμός αυτός περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και διηγήματα λογοτεχνίας. Έχουν δεχτεί αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες να συμμετέχουν αφιλοκερδώς ως κριτές.

Από το 2011 έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο 120.000 άνθρωποι και έχουν φύγει πρόσφυγες 3 εκατομμύρια κάτοικοι. Μέσω του διαγωνισμού μπορεί ο καθένας να εκφράσει τον παραλογισμό στο να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Ο τρόπος που μπορεί να εκφράσει την αντίθεσή του στον πόλεμο είναι διαφορετικός και μπορεί να αγγίξει διαφορετικούς ανθρώπους.

Έτσι μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον εαυτό του και τους άλλους. Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα γίνει έκθεση των έργων σε γκαλερί στο κέντρο της Αθήνας. Η έναρξη είναι στις 18 Ιουνίου και έχει διάρκεια 3 μήνες (ημερομηνία λήξης έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2014).

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση μας για τον πόλεμο στη Συρία. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει έργα λογοτεχνίας και ζωγραφικής.
Είναι ελεύθερος σε οποιοδήποτε έχει διάθεση να συμμετέχει παρόλο που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης. Ο καθένας μπορεί να ψάξει μέσα του και να σκεφτεί τον παραλογισμό του να σκοτώνεις συνανθρώπους σου. Έπειτα να το εκφράσει μέσω της τέχνης, σε κείμενο ή ζωγραφιά.
Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον εαυτό του και τους άλλους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι συγγραφείς Σώτη Τριανταφύλλου και Δημήτρης Σωτάκης, η Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης και ο Κορνήλιος Παπαδημοσθένης, ζωγράφος

Έκταση των έργων: Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις. (Συνυπολογίζονται και οι λέξεις του τίτλου του συμμετέχοντος διηγήματος). Οι πίνακες ζωγραφικής δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 150 εκ. σε μεγαλύτερη διάσταση, χωρίς περιορισμό για μικρότερα μεγέθη.

Οι Νικητές: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, κατόπιν αξιολόγησης όλων των συμμετοχών, θα επιλέξουν τα 3 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού και τα 3 καλύτερα έργα ζωγραφικής.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό: Η υποβολή των διηγημάτων στον διαγωνισμό θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με την αποστολή τους σε αρχείο word στο e-mail: [email protected]. Η υποβολή των έργων ζωγραφικής θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με την αποστολή φωτογραφίας του έργου σε μορφή jpeg στο e-mail: [email protected]. Στην συνέχεια θα ζητηθεί η αποστολή του έργου σε επιλεγμένη γκαλερί για την αξιολόγησή του.

Στο ίδιο e-mail μπορείτε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε απορία.

Όροι συμμετοχής: Διαβάστε τους όρους συμμετοχής αναλυτικά στο stopsyriawar.com

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b