MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Επίδαυρος ξεκινάει: Δείτε video με πρόβες από την “Ελένη” του Ευριπίδη

Άρωμα νεανικότητας μας επιφυλλάσσει η έναρξη του φετινού φεστιβάλ Επιδαύρου. Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί την “Ελένη” του Ευριπίδη αυτότο Σάββατο 5 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο εικοσιεξάχρονος Δημήτρης Καραντζάς με το νεανικό του θίασο ανοίγουν το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014 με την Ελένη του Ευριπίδη (412 π.Χ.). Οι συνεργάτες του σκηνοθέτη δεν ήταν στη συνέντευξη τύπου, γιατί, όπως εξήγησε ο Καραντζάς, είχαν ήδη φύγει για την Επίδαυρο. Άλλωστε, δε μένουν παρά μερικές μέρες από τις 5 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί η παράσταση. “Συνεργάζομαι μαζί τους χρόνια” δήλωσε ο σκηνοθέτης, τονίζοντας ότι είναι χαρούμενος που έχει δίπλα του ανθρώπους, τους οποίους χαρακτηρίζει συνεννόηση και συνενοχή για τα ίδια πράγματα. 

Σε αυτή την τραγωδία, με το αίσιο τέλος, η πραγματική Ελένη ζει στην Αίγυπτο, ενώ η συνονόματή της στην Τροία δεν ήταν παρά ένα είδωλο, επινόηση των θεών – τόσα βάσανα για μια νεφέλη, σχολιάζει πικρά ο ποιητής, ενώ η Αθήνα θρηνεί τους νεκρούς της Σικελικής Εκστρατείας.Ο Ευριπίδης παίζοντας με τρομερή ελευθερία με τις δομές του αρχαίου δράματος- από την τραγωδία περνάει στη σάτιρα, μετά στη φάρσα, για να καταλήξει στην απόλυτη υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου- δίνει αφορμή να διερευνηθεί το ζήτημα της πίστης, της ταυτότητας και της ύπαρξης ή μη κάποιας ανώτερης δύναμης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Χαρά Ιωάννου, Γιάννης Κλίνης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Θύμιος Κούκιος, Άρης Μπαλής, Αντώνης Πριμηκύρης, Ελίνα Ρίζου και Δημήτρης Σαμόλης.

Δείτε το video με τις πρόβες:

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b