MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Τσιτσάνης, ο Χατζιδάκις κι ο… Μότσαρτ!- Ο Μανώλης Μητσιάς μιλάει για τη συναυλία του στο Ηρώδειο

Με τραγούδια που έγραψαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Μάνος Χατζιδάκις, θα ταξιδέψει το κοινό του Ηρωδείου σε παλιότερες εποχές του καλού λαϊκού τραγουδιού ο Μανώλης Μητσιάς στη συναυλία του στο Ηρώδειο στις 2 Ιουλίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ο αγαπητός λαϊκός τραγουδιστής παρουσιάζει τους Εσπερινούς Διαλόγους «Από τον Τσιτσάνη στο Χατζιδάκι» στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο μουσικό διάλογο ανάμεσα σε δύο κορυφαίους αλλά και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους, Έλληνες δημιουργούς, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Θα επιχειρηθεί ένα ξεχωριστό πάντρεμα λαϊκών τραγουδιών του πρώτου, όπως η Αχάριστη, η Συννεφιασμένη Κυριακή, ο Απόκληρος, το Σκαλοπάτι, η Αρχόντισσα, το Πέφτεις σε Λάθη, το Μπαξέ Τσιφλίκι, με τα έντεχνα και λυρικά ακούσματα του δευτέρου, την Αθανασία, το Νανούρισμα, το Μελαγχολικό εμβατήριο, το Κυκλαδίτικο, τον Τσάμικο, το Παραμύθι, τη Μικρή Ραλλού.

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Μητσιάς, επειδή η συναυλία δεν θα μπορούσε να κρατήσει 10 μέρες, αναγκάστηκαν να κόψουν πολλά υπέροχα τραγούδια. Στη συνέντευξη τύπου, ο τραγουδιστής είπε ότι η συναυλία αναφέρεται στο έργο των δύο, από τους τρεις κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. Σε αυτή την τριάδα έβαλε και το Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συναυλία θα αναζητηθεί ένας μουσικός τρόπος, ώστε τα τραγούδια των δύο συνθετών να δέσουν μεταξύ τους. Ο Χατζιδάκις, άλλωστε, έτρεφε τεράστια εκτίμηση για τη μουσική ιδιοφυΐα του Βασίλη Τσιτσάνη- τέτοια που τον συνέκρινε ακόμα και με τον Μότσαρτ! Ο Μανώλης Μητσιάς θυμήθηκε πως ο Μάνος του είχε πει μια μέρα: “Ο Τσιτσάνης είναι η μετεμψύχωση του Μότσαρτ”. Κι εξήγησε πως αν τα κομμάτια του τα έπαιζε μια ορχήστρα “κλασικής” μουσικής , θα άφηναν μια αίσθηση Μότσαρτ. 

Σε ερώτησή μας, ποιόν από τους δύο κορυφαίους ρεμπέτες, Τσιτσάνη ή Βαμβακάρη, θαύμαζε περισσότερο ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μανώλης Μητσιάς απάντησε: “Μάλλον τον Τσιτσάνη”. Συνέχισε, όμως, λέγοντας ότι αυτή την ερώτηση δεν την έκανε ποτέ στο Μάνο, αλλά και ότι πήγαινε κι άκουγε στα νιάτα του τον Βαμβακάρη να παίζει ζωντανά. 

Στη συναυλία στο Ηρώδειο, τον ερμηνευτή συνοδεύει, με τον γνωστό ποιοτικό ήχο της, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.

Info: Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 2 Ιουλίου, Ώρα: 21:00, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b