MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με πόσες (χιλιάδες) γυναίκες είχε κοιμηθεί ο Ντον Τζοβάννι;

Αναμφίβολα, ο Ντον Τζοβάννι, ο κεντρικός χαρακτήρας στην σπουδαία όπερα του Μότσαρτ, που προκάλεσε θόρυβο φέτος για την παράσταση στο Ηρώδειο, ήταν μεγάλος γυναικάς. Άλλωστε, το Ντον Τζοβάννι είναι η ιταλική εκδοχή του Δον Ζουάν.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην όπερα του Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Ντα Πόντε, ο φιλήδονος ευγενής πηγαίνει τελικά στην Κόλαση, πληρώνοντας τα κρίματά του εις βάρος των γυναικών που αποπλάνησε, αλλά και άλλα, πιο σοβαρά αδικήματα. Ο βασικός λόγος, όμως, που ο Ντον Τζοβάννι βρίσκεται στην Κόλαση είναι γιατί δεν θέλει να πάψει να είναι γυναικάς. Όμως, πόσο γυναικάς ήταν;

Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο υπηρέτης του, ο Λεπορέλο, στην όπερα και με αριθμούς. Λέει στην Ελβίρα ότι ο αφέντης του έχει κατακτήσει 640 γυναίκες και κορίτσια από την Ιταλία, 231 από τη Γερμανία, 100 από τη Γαλλία, 91 από την Τουρκία, ενώ από την Ισπανία ο αριθμός φτάνει τις 1003. Και δεν έχει αισθητικό κριτήριο. Πηγαίνει με οποιαδήποτε, όμορφη, άσχημη, νεαρή, ηλικιωμένη κτλ, αρκεί να ικανοποιήσει τον εγωισμό του με την κατάκτησή της. 

Αν αθροίσουμε τους αριθμούς που δίνει ο Λεπορέλο, ο Ντον Τζοβάννι έχει κοιμηθεί με 2.065 γυναίκες. Κι αν αυτό το νούμερο φαίνεται εξωπραγματικό, ο γερόλυκος της ροκ Μικ Τζάγκερ, σύμφωνα με την βιογράφο του Κρίστοφερ Άντερσεν (Mick: The Wild Life and Mad Genius of Jagger) έχει κοιμηθεί με πάνω από 4 χιλιάδες γυναίκες.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b