MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Η Ζάκυνθος ομιλεί στο Παλαιό Πανεπιστήμιο

Στην υπέροχη αυλή του Παλαιού Πανεπιστημίου στην Πλάκα, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, φιλοξενείται για 2η χρονιά φέτος το καλοκαίρι, από 3 Ιουλίου και για 10 μόνο παραστάσεις η θεατρική παράσταση «Η Ζάκυνθος Ομιλεί» με την Τζένη Ρουσέα να προΐσταται του θιάσου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα των σημαντικότερων εκπροσώπων του ποιητικού και θεατρικού Ζακυνθινού λόγου. Θα ανακαλύψουμε την σατυρική, ανατρεπτική πλευρά του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολομού αλλά και την ερωτική του ποίηση μέσα από τα δύο ποιητικά κείμενα του με τον ίδιο τίτλο «Όνειρο» , θα γνωρίσουμε τον λυρικό ποιητή Γιάννη Τσακασιάνο τον οποίο ο Κωστής Παλαμάς μας συστήνει ως … «Πρόσωπο από τα περιεργότερα, χαρακτηριστικότερα και αγαθότερα που ανάθρεψε η Ζάκυνθος μέσα στα μοσχοβολημένα σύνορά της» και θα ακούσουμε αποσπάσματα από την ¨Η Ζακυνθινή σερενάτα¨ του Διονυσίου Ρώμα , τα οποία φωτίζουν μια εποχή που χάθηκε μαζί με την αγνότητά της, τους μεγάλους έρωτες, τα ήθη και τα έθιμά της.

Καθοριστικό ρόλο σε όλη την διάρκεια της παράστασης παίζει ο Ντελάλης , χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε στις «Ομιλίες» – θεατρικό είδος που συναντάμε στην Ζακυνθινή γραμματεία από τις αρχές του 17ου αιώνα. Ο Ντελάλης καλωσορίζει τους θεατές, προλογίζει και συνδέει με χιούμορ τα δρώμενα σε κείμενα και ερμηνεία της Αναστασίας Παπαστάθη. Η ιδέα της αυτή έδωσε την δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους κείμενα, που φαίνονταν ασύνδετα και να αποτελέσουν μια ενιαία παράσταση, που αντλεί από την παράδοση, και ταυτόχρονα συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Οι ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά και “ομιλούν” στην Ζακυνθινή διάλεκτο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Αναστασία Παπαστάθη
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ- ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Ειρήνη Παγώνη
ΜΟΥΣΙΚΗ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιάκωβος Κονιτόπουλος

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζένη Ρουσέα και αλφαβητικά οι: Γιώργος Βούτος, Γεωργία Ζώη, Κώστας Καποδίστριας, Σοφία Παναηλίδου, Αναστασία Παπαστάθη

Από 3 ως 12 Ιουλίου. 
Εισιτήρια: 15 € κανονικό και 10 € φοιτητικό-ομαδικό,
άνεργοι, με ένα κανονικό εισιτήριο 2 άτομα

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3604580 και 6978 675889

Παραγωγή: FUGA Μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αναστασία Παπαστάθη


Παίζουν: Τζένη Ρουσέα, Γιώργος Βούτος, Γεωργία Ζώη, Κώστας Καποδίστριας, Σοφία Παναηλίδου, Αναστασία Παπαστάθη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b